Даниел Лорер да бъде предложен за шеф на БНБ от

...
Даниел Лорер да бъде предложен за шеф на БНБ от
Коментари Харесай

Предложение: Даниел Лорер да бъде предложен за шеф на БНБ

Даниел Лорер да бъде препоръчан за началник на Българска народна банка от ППДБ, обмислят водещи фигури в групата. Според тях кандидатурата му била доста по-добра и перспективна от тази на предходния кандидат - Андрей Гюров, стартиран от Кирил Петков и Лена Бориславова. Гюров към този момент не бил настоящ, разясниха депутати. Друг сериозен претендент на ППДБ била шефката на ДСК Диана Митева. Финансовият министър Асен Василев сподели, че наложително ще имат техен претендент и че любимецът на ГЕРБ за поста - настоящия гуверньор Димитър Радев се бил забавил с процесите по приемане на еврото, написа Труд.

Тази седмица Даниел Лорер и претендентът за еврокомисар на ГЕРБ Илиана Иванова са били на прослушване при ръководителя на Европейска комисия Урсула декор Дер Лайен. Все още не се знае какъв сектор ще получи България. Двамата отговаряли на въпроси за професионалната си кариера и ползи в разнообразни области. Шефът на Европейска комисия ще реши кой от двамата кандидати да бъде позволен до изявление пред европарламента.

За да бъдат позволени до устното изявление, претендентите би трябвало да получат " да ” от правната комисия на Екологичен потенциал, която ги ревизира за финансово положение и спор на ползи. Имаше случаи на претенденти, които не бяха позволени до изявление поради скрити заеми и недекларирани хонорари. Самото изявление е пред съответстващата на ресора комисия и продължава към 3 часа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР