Даниел Колинс се класира за първия си финал на ниво

...
Даниел Колинс се класира за първия си финал на ниво
Коментари Харесай

Колинс и Рибакина ще спорят за титлата в Маями

Даниел Колинс се класира за първия си край на равнище WTA, откакто на шампионата в Маями реализира безапелационна победа над Екатерина Александрова с 6-3, 6-2.


Представителката на домакините, която през януари разгласи, че това е последният й сезон в Тура, спря похода на рускинята, отстранила поредно международната номер 1 Ига Швьонтек и петата сложена Джесика Пегула. Колинс господства на корта, откакто съумя да върне пробив пасив при започване на откриващия сет. От 2-1 в интерес на Александрова, тя взе четири следващи гейма, с цел да овладее ситуацията и да завоюва частта. Във втората тя бе още по-категорична, като стартира с пробив и осъществя още един, с цел да откри място на финала във Флорида, където игра полуфинал през 2018.

В спор за купата американката ще се изправи против финалистката от предходната година Елена Рибакина. Казахстанката, някогашна шампионка на Уимбълдън, пречупи съпротивата на трикратната шампионка Виктория Азаренка след 6-4, 0-6, 7-6 (2).


Един пробив реши откриващия сет в интерес на Рибакина, преди Азаренка да отвърне на предизвикването по впечатляващ метод, откакто върза " геврек " на съперничката. В третата решителна част Рибакина сервираше за успеха при 5-4, само че се пропука в последния вероятен миг и дуелът влезе в тайбрек. В него казахстанката даде единствено две точки на Азаренка и по този начин се класира за втори следващ край в Маями.

Колинс и Рибакина са се изправяли една против друга четири пъти, като казахстанката води с 3-1 в директните мачове, взимайки последните им три срещи. Финалът на женския шампионат в Маями е в събота, 30 март, от 18:30 часа българско време. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР