Даниел Колинс е втората финалискта на надпреварата в Маями. Местната

...
Даниел Колинс е втората финалискта на надпреварата в Маями. Местната
Коментари Харесай

От обявяване на отказване от тениса до финала в Маями: Приказката на Колинс продължава!

Даниел Колинс е втората финалискта на конкуренцията в Маями. Местната фаворитка записа своята пета поредна двусетова победа, откакто надигра Екатерина Александрова, която в хода на седмицата в профил състезателки от ранга на Ига Швьонтек и Джесика Пегула. Любопитното е, че 30-годишната американка оповести при започване на сезона, че това ще е нейната последна година в професионалния тенис и разкри, че има здравословен проблем, който прави съвсем невероятно забременяването за нея, но тези персонални инциденти въобще не я стопират сега да играе най-хубавия си тенис в миналото и справедливо се класира за дебютния си край на равнище WTA 1000, надигравайки своята съперничка с безапелационното 6:3 6:2 и ще си оспорва трофея с някогашната шампионка от Уимбълдън - Елена Рибакина.

Началото на дуела не предвещаваше сходна развръзка, защото Александрова първа осъществя пробив, повеждайки с 2:1, само че Колинс отговори със серия от 5 следващо извоювани гейма. 14-ата сложена прояви темперамент и измъкна идващото си подаване, спасявайки цел пет сетбола, единствено че локалната фаворитка не загуби нито точка в решаващия си сервис гейм и затвори частта в своя изгода.

Световната номер 52 започва вихрено във втория сет и въобще не даваше на своята съперничка да играе своята обичана нападателна игра. Американката напълно доминираше на корта, като незабавно се откъсна напред с брейк, който задържа до последно и най-после даже дублира задатъка си, с цел да узакони мястото си в конфликта за купата във Флорида.

COME ON
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР