Даниел Колинс беше само на два гейма от отпадането в

...
Даниел Колинс беше само на два гейма от отпадането в
Коментари Харесай

Колинс спря феноменалния рейд на Корне и ще спори за място във финала на АО!

Даниел Колинс беше единствено на два гейма от отпадането в третия кръг, когато изостававаше със сет и пробив от Клара Таусон, само че американката сподели впечатляващ темперамент и реализира страховит поврат, а през днешния ден тя към този момент е полуфиналистка на Аустрелиън Оупън, откакто се оправи със съпротивата на ветеранката Ализе Корне - 7:5 6:1.

Това е второ постигане до финалната четворка в " мейджър " конкуренция за Колинс, като първото пристигна още веднъж в Мелбърн през 2019-а година. Така международната номер 30 си подсигурява конфликт с полякинята Ига Швьонтек, а фантазията за американски край е ненапълно осъществима, тъй като Мадисън Кийс също е измежду 4-те най-хубави състезалки в шампионата, единствено че на следващия ден ще би трябвало да преодолее съпротивата на локалната фаворитка Ашли Барти.

Колинс имаше мечтано начало на днешния си дуел и незабавно поведе с ранен пробив, който не изпусна до 5:2 в своя изгода. Тогава французойката заигра на процедура безпогрешно, до момента в който за по-високоранкираната тенисистка стана на процедура невероятно да продолее нейната отбрана и грешките започнаха да се натрупат в актива ѝ. Тези събития разрешиха на Корне да изравни резултата при 5:5, единствено че последва мощна атака на поставената под номер 27 и тя съумя да отмъкне откриващата част.

Вторият сет се трансформира в същинска наказателна акция от страна на Колинс, която владееше напълно самодейността и удължи серията си на седем следващи извоювани гейма, с цел да се снабди с задатък от 5:0, което предопредели изхода на дуела и напълно скоро успеха беше извоювана от американката.

Signed, sealed, delivered
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР