Даниел Голд отдавна смята за своя задача да брани Израел,

...
Даниел Голд отдавна смята за своя задача да брани Израел,
Коментари Харесай

Бащата на израелския Железен купол се включи в борбата с коронавируса

Даниел Голд от дълго време счита за своя задача да брани Израел, когато съзре опасност за съществуването на страната. След като сътвори противоракетния щит " Железен купол ", инженерът е хвърлил всичките си сили в битката с новия ковид. Натоварен с научната и развойната активност в министерството на защитата, Даниел Голд включи наскоро в своя график сбирки за разискване на медицински технологии наред с нормалните заседания за технологиите във военната сфера, предава Франс прес.

Израел се сблъсква сега с втора вълна на инфекцията и естеството на опасността е друго, само че 58-годишният лекар по електроинженерство е по този начин изпълнен с решителност да я пребори, както и по време на работата над " Железен купол ".

Тази система бе задействана преди съвсем 10 години и ефикасността ѝ изначало будеше подозрения. После обаче тя прехвана хиляди палестински ракети, изстреляни от линията Газа, и донесе почести на своя основател.

През 1991 година, по време на войната в Залива, Даниел Голд си споделя за пръв път, че Израел има потребност от средства, способни да унищожават ракети в полет.

Силите на Саддам Хюсеин стреляха с комплекси " Скъд " по Тел Авив и столицата опустя, споделя той пред Агенция Франс Прес в министерството на защитата: " Трябваше нещо да се направи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР