Даниел Евънс и Нийл Скупски донесоха победата на Великобритания с

...
Даниел Евънс и Нийл Скупски донесоха победата на Великобритания с
Коментари Харесай

Великобритания се класира за четвъртфиналите на Купа Дейвис след успех над Франция

Даниел Евънс и Нийл Скупски донесоха успеха на Англия с 2:1 против Франция на финалите на Световната група на шампионата за Купа " Дейвис ", импровизирано международно отборно състезание по тенис за мъже, които се организират в Манчестър (Великобритания). Така британците се класираха за четвъртфиналите в Малага дружно с тимовете на Италия, Канада, Сърбия, Австралия, Чехия, Финландия и Нидерландия.

Евънс и Скупски избавиха четири мачбола по пътя към трагичната победа над французите Никола Маю и Едуар Роже-Васлен с 1:6, 7:6(4), 7:6(6) за 2:48 часа.

Пред родна аудитория в Манчестър, на сингъл Евънс победи Артур Филс с 3:6, 6:3, 6:4, а Камерън Нори загуби от Юго Юмбер със 6:7(5), 6:3, 5:7 за 2:46 часа. Това означаваше, че срещата на двойки ще реши кой ще се причисли към Австралия за финалите в Малага, откакто към този момент са си обезпечили едно от първите две места в група B.

Френската двойка доминираше в първия сет, само че Англия изравни мача, като завоюва втората част с тайбрек. Дуетът от Англия избави три мачбола в десетия гейм, а Франция имаше още един, когато Скупски сервира при 5-6, само че той остана невъзмутим, направи ас и изпрати мача в нов тайбрек. В него Франция имаше преимущество и поведе с 4-2, само че домакините съумяха да завоюват последните две точки и да затворят дуела при втората си опция.

Англия, която за последно завоюва Купа " Дейвис " през 2015 година, продължава напред към четвъртфиналите, които ще се играят в Малага от 21 до 26 ноември.

Италия също си обезпечи място в последните осем, като победи Швеция с 2:1 триумфа, с цел да приключи на второ място в група " А " зад защитаващия купата си Канада.

Италианците се нуждаеха единствено от един триумф, с цел да изпреварят Чили в класирането.

Другите тим, които не престават в идната фаза на шампионата, са тези на Сърбия с Новак Джокович в състава си, Канада, Чехия, Финландия и Нидерландия.

Бернабе Мирайес и Алехандро Давидович Фокина завоюваха първите си победи за Купа " Дейвис " при триумфа на Испания над Република Корея с 2:1 във Валенсия в група С. Чехия и Сърбия авансово си бяха осигуриха първите две места в групата.

Нидерландия загуби с 1:2 от домакините Хърватия в Сплит в група D, само че " лалетата " към този момент бяха сигурни за идната фаза дружно с Финландия, която отстрани Съединени американски щати в събота.

Жребият за четвъртфиналите ще се тегли във вторник в Лондон.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР