Даниел Джейкъбс е наричан Чудотвореца. 32-годишният боксьор от Бруклин е

...
Даниел Джейкъбс е наричан Чудотвореца. 32-годишният боксьор от Бруклин е
Коментари Харесай

Ще направи ли още едно чудо Даниел Джейкъбс срещу Канело Алварес?

Даниел Джейкъбс е именуван Чудотвореца. 32-годишният боксьор от Бруклин е заслужил този прякор на кръга и отвън него, само че ще има потребност още един път да се потвърди. Този път против една от най-големите звезди през последното десетилетие Саул „ Канело Алварес “ (Мек).
Битката за три от международните трофеи в междинна категория е извънредно завладяваща. Според доста експерти американецът е допустимо най-неудобният противник за Алварес и ще му сътвори доста повече неприятности от Генади Головкин.

Пътят на Джейкъбс към върха е доста непосредствен с този на колоездача Ларс Армстронг. Боксьорът съумява да оцелее след борба с тежка форма на рак на костите. През 2011-а е заставен да прекъсне за година и половина, с цел да се бори за живота си. Успява, само че за разлика от Армстронг в никакъв случай не обявява шумно своите проблеми. А и най-малко към този момент не е хващан с допинг.

След триумфа над подлата болест не закъсняват и успехите на кръга. Джейкъбс надделява 10 следващи топ противници. Нокаутира топ имена като Кейлеб Труакс, Серхио Мора и непобедения до този миг Питър Куилин. Серията изведе нюйоркчанина до дуел за три от международните трофеи против Генади Головкин. По това време казахстанецът е същинска машина за победи. Записал е 36 подред, само че удря на камък в опитите да откаже Джейкъбс. Печели с доста близко съдийско решение, а огромният победител е американецът. Той се потвърждава като сериозен кандидат. Тази негова роля се затвърждава и в идващите му мачове. Следват нови три победи, като и трите са против противници, които в никакъв случай преди този момент не са претърпявали проваляне.
View this post on Instagram
IT ALL GOES DOWN THIS SATURDAY! @canelo vs. @danieljacobstko " LIVE " on @dazn_usa #WilderBreazeale #CrawfordKhan #JoshuaOrtiz #WilderFury #AnthonyJoshua #GervontaDavis #Canelo #BOXING #TysonFury #MikeyGarcia #DannyGarcia #LuisOrtiz #BigBabyMiller #DevinHaney #FloydMayweather #MannyPacquiao #DeontayWilder #MikeTyson #Ali #RyanGarcia #GGG #AnthonyYarde #AdrienBroner #ErrolSpenceJr #Charlo #Lomachenko #DillianWhyte #JarrettHurd #ShawnPorter #Usyk

A post shared by GOLD STANDARD SQUAD (@gssboxing) on Apr 30, 2019 at 4:36pm PDT

Джейкъбс (35 победи, 29 с нокаут и 2 загуби) ще има съществено ръстово преимущество над Алварес (51 победи, 1 загуба и 2 равни) от цели 9 см. По отношение на обсега Джейкъбс също има преимущество от 6 см. За разлика от Головкин, американецът е много по-подвижен и доста рядко ще върви неотклонно против мексиканеца.

През последните няколко години Алварес затвори устите на всички песимисти. Той излезе победител от двата конфликта с Головкин, въпреки и не толкоз изрично, колкото му се желае. Първата среща приключи наедно, а към точкуването на втората към момента има много полемики.

След единствената загуба в своята кариера от Флойд Мейуедър през 2013-а мексиканецът продължи да се показва мощно на елитно равнище. Вече на 28, мексиканецът няма никакво желание да понижа темпото. Той съумя да прегази невероятни имена като Мигел Кото, Амир Хан, Ерисланди Лара, Лиъм Смит, Хулио Сезар Чавес – младши, а в последния мач завоюва международната купа в горната суперсредна категория след размазващо показване против Роки Фийлдинг.



Дните към 5 май постоянно са специфични за всички мексиканци. Националният празник е мотив за латино етноса още веднъж да се сплоти, а индивидът, който го прави най-успешно е Саул Алварес.



Таз вечер в „ Ти-Мобайл Арина “ в Лас Вегас Канело може да се утвърди единомислещо като топ боксьора в междинна категория, в случай че успее да се оправи с Джейкъбс. От своя страна новобранецът няма какво да губи. Той към този момент беше на косъм от сензацията против Генади Головкин. Чудотвореца ще има и поддръжката на българския ММА войник Благой Иванов – Багата, с който направи няколко тренировки във Вегас.
View this post on Instagram
@danieljacobstko

A post shared by Blagoyivanov (@blagoyivanovmma) on Apr 30, 2019 at 12:27pm PDT
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР