Даниел Димитров ще бъде новият ръководител на Областната дирекция на

...
Даниел Димитров ще бъде новият ръководител на Областната дирекция на
Коментари Харесай

Назначени са нови шефове на полицията в Благоевград, Пловдив и Пазарджик

Даниел Димитров ще бъде новият началник на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Благоевград, а Георги Чергов - на дирекцията в Пловдив , заяви БНР.

По-рано през днешния ден стана ясно, че шефът на полицията в Бургас си и системата на Министерство на вътрешните работи. " Не спирайте да подкрепяте полицията! Тя има потребност от вас ", се споделя в публикуван от ОДМВР-Бургас коментар на Калоянов, представен от националното радио. Все още не е ясно кой ще поеме поста му.

БНР написа още, че полицейските началници в Бургас, Пловдив и Благоевград са заменени, откакто вътрешният министър Калин Стоянов е изискал оставките им. 

Припомняме, че през вчерашния ден се появи информация, че министърът на вътрешните работи Общо 15 шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи са били извикани на среща с Калин Стоянов и са били помолени да изоставен.
 Демерджиев за рокадите в Министерство на вътрешните работи: Идват избори и се извършва чутото от записа на Политическа партия
Демерджиев за рокадите в Министерство на вътрешните работи: Идват избори и се извършва чутото от записа на Политическа партия

Когато по политически аргументи се сменят хора, които си правят работата, поражда въпросът - за какво?

Според bTV шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград Георги Кандев е бил измежду привиканите на вчерашната среща при Стоянов. Кандев работи в системата на Министерство на вътрешните работи от повече от 20 години. Оглавява полицията в Благоевград малко над 2 години. По информация на медията Георги Кандев е командирован в Звеното за подкрепяне на министъра на вътрешните работи. В същото звено е назначен към този момент някогашният началник на полицията в Пловдив старши комисар Васил Костадинов, освободен от поста след напрежението към убийството в Цалапица.

По-късно информацията за назначенията бе публично доказана от пресцентъра Министерство на вътрешните работи. Бе обявено също, че шеф на ОДМВР в Пазарджик става Даниел Луков , доскорошен шеф на отдел в Главната дирекция за битка с проведената престъпност.

Георги Чергов пък досега е бил началник на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари пред състава на ОДМВР-Пловдив, а Даниел Димитров - шеф на териториалното звено на ГДБОП в Кюстендил. 

Кадровите промени се правят със заповеди на Калин Стоянов. От Министерство на вътрешните работи изясняват, че те са подхванати предвид на ефикасното осъществяване на целите в активността на Министерство на вътрешните работи по линия на пътната сигурност, противопоставяне на престъпността в дребните обитаеми места, трафика и разпространяването на опиати, мигрантския напън, както и въз основата на разбор на резултатите на дирекциите досега.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР