Даниел Димитров-Релето от групата за отвличания Наглите няма да бъде

...
Даниел Димитров-Релето от групата за отвличания Наглите няма да бъде
Коментари Харесай

Релето от Наглите се размина с предсрочно освобождаване

Даниел Димитров-Релето от групата за отвличания " Наглите " няма да бъде освободен предварително от пандиза.

Магистратите от Софийския градски съд не почетоха молбата за предварително освобождение от пандиза на Даниел Димитров-Релето от бандата на " Наглите ". Димитров е изтърпял от наказването си 10 година, 8 м. и 7 дни, като от присъдата му остават 7 година и 3 м. Присъдата на Димитров е 18 година отнемане от независимост.

Димитров отхвърли да ангажира длъжностен бранител и самичък пое отбраната си.

В началото на съвещанието той изиска да се запознае с всички мнения по делото до тук.

Маринела Георгиева - контрольор в софийския затвор и представител на началника на пандиза, съобщи че молбата на пандизчията е неоснователна.

Тя заяви, че той е изтърпял до момента наказване 9 година и 25 дни. В интервала на наказването е включено авансово задържане, т.е. с 25 дни е изтърпял над изискуемият най-малко. Не са налице обаче задоволително данни за коригиране на лицето.

От прокуратурата се причислиха към мнението на пандиза. Те регистрираха, че не трябва да се подценяват позитивните резултати, само че към този момент те не са нормализирани.

Димитров помоли да се почете молбата му.

Съдът откри, че към момента няма задоволително доказателства за необратимост на поправителния развой на ограничения от независимост.

От съда оповестиха, че за интервала от 9 година, колкото действително е изтърпял, рискът от рецидив е намалял с 5 пункта. Намаляването на този интервал с 5 пункта, демонстрира, че наказаният не е постигнал необратимата точка, която ще разреши безпроблемна ресоциализация в обществото.

Според съда наказаният показва подготвеност за коригиране. За посочения интервал Димитров не е наказван, даже е награждаван неведнъж. Няма междуличностни проблеми.

Съдът регистрира, че с наказаното лице не са реализирани корекционни действия близо 2 г, до момента в който е бил в ареста.

Решението на Софийски градски съд предстои на обжалване в 7-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР