Даниел Асенов-Тайсъна от Кукорево продължава похода си към шеста титла

...
Даниел Асенов-Тайсъна от Кукорево продължава похода си към шеста титла
Коментари Харесай

Тайсъна от Кукорево докосва шеста евротитла

Даниел Асенов-Тайсъна от Кукорево продължава похода си към шеста купа от европейско състезание. Във Владикавказ боецът ни в категория до 52 кг победи безапелационно румънеца Мариан Шиопу, с цел да се класира на полуфиналите, с което си подсигурява най-малко бронз.
 Тайсъна от Кукорево се ядоса: Не укривам, че съм ром, само че се усещам българин
Тайсъна бе явно по-бързият и техничен боксьор. Той изкусно избягваше опитите на Шиопу да му нанесе удар, като в това време в главата на румънеца влизаха убийствени крошета. Това бе задоволително на съдиите да присъдят победа с 5-0 за българския боксьор. В спор за място на финала Даниел ще срещне Ростислав Билостотски (Украйна).

В категория до 75 кг обаче Рами Киуан бе надвит от Шон Лазерини. Съдиите дадоха 4-1 за шотландеца. По-рано братът на Даниел - Боян Асенов, си подсигурява бронз орден в категория до 56 кг, откакто победи арменеца Жоржик Марутян.

Така досега медалите за боксьорите ни от това европейско са три, откакто през вчерашния ден за полуфиналите в категория до 48 кг при дамите се класира Еми-Мари Тодорова. До края на деня на кръга ще се качи Кристиян Николов (81 кг).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР