Даниел Асенов се класира за финала в категория до 52

...
Даниел Асенов се класира за финала в категория до 52
Коментари Харесай

Даниел Асенов на финал, италианец спря брат Боян Асенов

Даниел Асенов се класира за финала в категория до 52 кг на шампионата за Купа „ Странджа “. Актуалният притежател на трофея и нееднократен европейски първенец победи с 5-0 съдийски гласа американеца Антъни Ерера. Тайсъна стартира внимателно срещата, като вдигаше темпото с всяка минала минута. В третия рунд той стартира да засипва съперника си с удари, като избягваше неговите с умели ескиважи. Така на финала на следващия ден Даниел ще се бие с испанеца Габриел Ескобар, от който загуби мача за златото на Европейските игри в Минск предишното лято, които в мъжкия бокс бяха със статут на континентално състезание.

Братът на Даниел – Боян Асенов, обаче падна на полуфинала в категория до 57 кг. Европейският вицешампион бе надвит от италианеца Франческо Маиета с 1-4.
В 18,00 ч. стартира втората сесия от полуфиналите, където ще имаме двама представители. Това са Благой Найденов и категория до 81 кг и Радослав Панталеев (до 91 кг). Симеон Чамов (75) няма да се качи на кръга поради огромната аркада, която получи в четвъртфиналния си конфликт.

71-вото издание на Купа „ Странджа “ се организира със съдействието на Европейската боксова конфедерация, Министерство на младежта и спорта, Спорт Тото, Платинум Казино и Хотел, Победа АД, Ефбет, Далл Богг, Минерална вода Бачково, Натуралика, парк-хотел Москва, Витоша парк-хотел, ресторант Форест и медиен сътрудник sportal.bg.

Билетите за полуфиналите и утрешните финали са на цена от 10 лв. и могат да бъдат закупени на място в залата или онлайн на besttickets.bg. Събраните средства ще бъдат употребявани като награден фонд за спечелилите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР