Даниел Асенов се класира за финала в категория до 52

...
Даниел Асенов се класира за финала в категория до 52
Коментари Харесай

Даниел Асенов е на финал на Европейското

Даниел Асенов се класира за финала в категория до 52 кг на европейското състезание по бокс за мъже и дами до 22 години във Владикавказ (Русия). Петкратният първенец на Стария континент победи украинеца Ростислав Билостотски с 5:0 съдийски гласа.

И трите рунда в полуфинала предложиха същинско представление. Двамата боксьори бяха извънредно дейни, само че ударите на Асенов по-често попадаха в задачата. В миг от втория рунд Билостотски вкара три крошета в главата на българина, само че това по никакъв метод не разколеба Асенов. В края на третия рунд българинът натика противника си в ъгъла и стартира да вкарва мощни удари в тялото му. Тогава пристигна и финалният гонг, след който петимата съди бяха единомислещи в решението си и дадоха успеха на българина.

На финала Даниел Асенов излиза на следващия ден против Киърън МакДоналд (Великобритания). Така в неделя двама боксьори с семейството Асенов ще се бият за злато. Вчера братът на Даниел - Боян, се класира за финала в категория до 56 кг, където ще се бие със Сергей Ярулин от Русия.

Снимка: БФБокс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР