Даниел Асенов се изстреля към 1/8-финалите на боксовия турнир на

...
Даниел Асенов се изстреля към 1/8-финалите на боксовия турнир на
Коментари Харесай

Даниел Асенов не остави шанс на румънец в Токио |

Даниел Асенов се изстреля към 1/8-финалите на боксовия шампионат на Олимпийските игри в Токио. 24-годишният българин реализира безапелационна победа в първия си мач в категория до 52 кг в японската столица. Родната звезда съкруши с 5:0 съдийски гласа представителя на Румъния Козмин Гирлеану.

Българинът стартира в типичния си, атакуващ жанр, като от началото на дуела опитваше да вкарва комбинации в главата на румънеца. Тайсъна респектира 22-годишния си конкурент и в откриващите минути ясно сподели, за какво е спечелил 6 трофеи от европейски шампионати за мъже и подрастващи, вземайки рунда с безапелационен превес.

Даниел продължи да е нападателен и в първите две минути на втората част засипа съперника си с нова порция комбинации в главата. В самия край Гирлеану отговори на собствен ред, което му донесе прочут дял в съдийските карти, само че все пак нашият национал остана с превес преди финалният рунд.

В него Асенов работи малко по-предпазливо, само че откакто записва няколко попадения, още веднъж увеличи доста оборотите и приключи уместно конфликта. Поведението на българския национал сподели, че Даниел е подготвен да преследва освен това на Игрите.

" Очаквах мачът да бъде сложен, да има напрежение. Но демонстрирах добра игра и почти очевидно предимство. Физически се усещам повече от добре, нека по този начин да продължа до финала на Олимпийските игри. Важното е да няма травми и се надявам да остана здрав до самия край. Смятам, че и тримата бяхме подготвени за олимпийско злато. Напълно е допустимо да стана първенец, с тази цел съм пристигнал, да покажа най-хубавото, да веселя България и да ме видят на първото място на стълбичката ", сподели след триумфа си Даниел.

За място на 1/4-финалите Асенов ще боксира на 31 юли против испанеца Габриел Ескобар. Двубоят е от 11:30 часа българско време. Така той се причисли на тази фаза към Стойка Кръстева. На 29 юли от 13:39 часа тя ще срещне Вирджиния Фукс (САЩ) при 51-килограмовите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР