Даниел Алтмайер сътвори огромен тенис подвиг във втория кръг на

...
Даниел Алтмайер сътвори огромен тенис подвиг във втория кръг на
Коментари Харесай

От непознато име до тотален любимец: Емоциите за съперника на Григор след триумфа над Синер

Даниел Алтмайер сътвори голям тенис героизъм във втория кръг на Ролан Гарос, надигравайки Яник Синер в истински тенис трилър, който продължи рекордните 5 часа и 26 минути. 79-ият в света беше изправен пред два мачбола в четвъртия сет, само че сподели необикновено наличие на духа и откри сили да в профил един от огромните любимец на Ролан Гарос, като по този метод си подсигурява конфликт в идната фаза с нашия Григор Димитров.

Самият немец беше извънредно прочувствен след успеха и не можа да скрие своите сълзи, а публиката стартира да скандира неговото име, макар че през миналите пет часа поддържаше бурно противника му, с което очевидно можеше да забележим какъв брой доста се подвигна Алтмайер в очите на почитателите през днешния ден. Впоследствие Марион Бартоли взе изявление от щастливия победител, а ето какво показа той:

Даниел, ти изцяло заслужаваш тези овации от публиката. Какъв мач единствено направихте с Яник! Невероятно равнище на тенис в продължение на 5 часа и 26 минути, което е най-дългият мач до момента на шампионата. Показа ни невероятна пристрастеност и себераздаване. Как съумя да спечелиш този мач?

- Просто обичам играта тенис. Това е всичко. През последните месеци поставих извънредно огромни старания дружно с моя екип. Сега съм самичък на корта, само че зад мен има толкоз доста хора, които са виновни за случилото се. Тази победа е екипен триумф. 

Имаше доста повратни точки в мача, като в четвъртия сет даже ти се наложи да спасяваш два мачбола. Колко мъчно от психическа позиция е да продължиш да вярваш в успеха при такива условия?

- Просто се опитваш да не мислиш за резултата и да полагаш оптимални старания във всяка една точка. Придържах се към това от самото начало. На този шампионат сме ставали очевидци толкоз доста страхотни мачове, в които са правени невероятни обрати, тъй че не бих нарекъл този дуел исторически, само че несъмнено е подобен, който ще се помни.

Ролан Гарос е специфичен шампионат за теб, тъй като тъкмо тук доближи до осминафиналите преди три години, което не си правил на нито един различен шампионат от Шлема. Каква е повода да играеш най-хубавия си тенис на това място?

- Обичам клеят и публиката тук. Емоциите бяха луди. Тенисът на никое място няма да е същият, в случай че нямаме почитателите. Оценявам наличието на всеки един човек, който е пристигнал да си прекара добре, тъй като това в последна сметка е най-важното нещо.

This is what it means.
— Gaspar Ribeiro Lança (@gasparlanca)
Daniel Altmaeir is in tears after he beat Jannik Sinner.

The Roland Garros crowd is going absolutely wild.

The crowd that was chanting “Jannik ” for 5 hours & 26 minutes recognizes just how hard this man worked.

This is what tennis is all about.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР