Даниел Александров и Кирил Милов стигнаха финалите на турнира за

...
Даниел Александров и Кирил Милов стигнаха финалите на турнира за
Коментари Харесай

Кирил Милов и Даниел Александров стигнаха финалите на Гран при на Загреб

Даниел Александров и Кирил Милов стигнаха финалите на шампионата за Гран при на Загреб по класическа битка. Състезанието е рейтингово и носи точки за международната класация.

В категория до 82 кг Александров реализира три победи досега, като се оправи с хърватина Кадро Кодрич - 9:3, унгареца Даниел Толар с 10:0, а на полуфиналите противникът му от Грузия Айвенго Рикадзе не излезе. Така за купата по-късно през днешния ден призьорът от европейски шампионати ще спори с турчина Емрах Кус,сребърен медалист от последното международно състезание.

При 97-килограмовите Милов също записва три триумфа. На старта в категорията прегази шведа Понтус Лунд с 10:1, след това и унгареца Золт Тоероек с 9:0, а на полуфиналите и узбека Тургиев с 3:1. На финала международният вицешампион ще спори с руснака Иля Борисов.

При тежките до 130 кг Милослав Методиев ще излезе за бронза против Марко Косевич (Хърватия). В първата среща националът отстъпи на Оскар Маврик (Норвегия) - 2:3, който стигна финала и му даде втори късмет.

За бронза ще се бори и Йоан Димитров в категория до 87 кг против поляка Тадеуш Мичалик. Националът стартира с победа против испанеца Педро Перез с 3:0, измъкна триумф и против узбека Шамсидинов - 1:1, а на полуфиналите отстъпи на шведа Кристофер Берг с 3:6.

До репешажите стигна Айк Мнацаканян (72 кг), бронзов медалист от Мондиал 2018. Натурализираният у нас арменец започва с механически туш против хърватина Франк Сасик с 9:0, по-късно завоюва и против Гаворг Сахакян (Полша) с 3:1, а на четвъртфиналите отстъпи на унгареца Роберт Фриц с 3:3, който го изтегли в репешажите. Там Айк надви над турчина Селчук Кан с 3:1. И за оценката в дребния край ще излезе против Ченгиз Арслан (Турция), международен първенец на шампионата до 23 година и сребърен медалист от Евро 2018.

В същата категория Стоян Кубатов загуби на четвъртфиналите след 5:6 против поляка Матец Барнагек с 5:6. На старта в категорията българинът съкруши с механически туш Етмингер (Хърватия) с 15:5.

При 60-килограмовите Августин Спасов претърпя проваляне от италианеца Джапоко Сандрос с 8:10. В идващия кръг противникът му загуби и българското присъединяване завърши.

Финалите са от 18,30 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР