Дани Сордо и Крейг Брийн трябваше да си делят третата

...
Дани Сордо и Крейг Брийн трябваше да си делят третата
Коментари Харесай

Дани Сордо показа специална каска в чест на Крейг Брийн

Дани Сордо и Крейг Брийн трябваше да си разделят третата кола на Хюндай в хода на сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC). Смъртта на ирландеца по време на теста на корейския производител преди рали „ Хърватия “ обаче провали всички тези проекти.

В знак на почитание към Брийн Хюндай взе участие със единствено две коли в хървотското рали, пилотирани от Тиери Нювил и Есапека Лапи, които кара с цялостни стратегии през 2023 година. В края на тази седмица ще се организира рали „ Португалия “, с което Хюндай още веднъж ще има три автомобила на старта, защото към Нювил и Лапи ще се причисли и Сордо.

Испанският деец ще започва в Португалия със особено каска в чест на починалия си съотборник Брийн. Лявата половина на шлема ще бъде с обичайния дизайн на Сордо, до момента в който дясната ще бъде с дизайна на Брийн, който несъмнено включва и цветовете на ирландското знаме.

Рали „ Португалия “ започва на следващия ден сутринта с първата от общо 19 прави, с обща дължина от 325.35 спортни километра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР