Дани Педроса заслужаваше минимум една шампионска титла в най-високия клас

...
Дани Педроса заслужаваше минимум една шампионска титла в най-високия клас
Коментари Харесай

Роси: Педроса заслужаваше поне една MotoGP титла

Дани Педроса заслужаваше най-малко една шампионска купа в най-високия клас на MotoGP, счита Валентино Роси. Испанецът разгласи отдръпването си от мотоциклетизма през вчерашния ден по време на специфична конференция. Дани изгуби спортното си място в Honda, а по това време всички фабричен места на стартовата решетка за идващия сезон към този момент бяха заети. Пред него стоеше алтернативата да подкара сателитен мотор на Yamaha, само че Педроса разкри, че към този момент не усеща тръпката, до момента в който кара, и неговите цели са се трансформирали.
An emotional @26_DaniPedrosa bids farewell to #MotoGP #ThankYouDani pic.twitter.com/cALyr73Shm
— MotoGP™ (@MotoGP) July 12, 2018
От своя дебют в кралския клас до през днешния ден Педроса завоюва 31 надпревари и се счита за един от най-хубавите водачи без купа.

ЦИФРИТЕ В ДЪЛГАТА MOTOGP КАРИЕРА НА ДАНИ ПЕДРОСА

" Нашият спорт губи един от най-хубавите си водачи в последните години. Много е тъжно, че Дани в никакъв случай не стана първенец в кралския клас, тъй като съгласно мен заслужаваше да се трансформира в подобен най-малко един път ", разкри Доктора. " Също по този начин считам, че той се отхвърля прекомерно рано, само че това е персонално негово решение. Аз не го чаках, мислех, че ще продължи с Yamaha, само че той не пожела. Сигурен съм, че е обмислял този си избор дълго време ".

The first of many @26_DaniPedrosa took his debut Grand Prix victory back in 2002 at the #DutchGP! 53 wins later he's decided to hang up his leathers, will he add more wins to his tally before the season is over?#ThankYouDani pic.twitter.com/fHvvnZ0ABV
— MotoGP™ (@MotoGP) July 12, 2018
Доктора разказа Дани като доста техничен водач, който постоянно подхожда мъдро и чисто на пистата.

Сезон 2018 обаче е най-трудният интервал на Педроса, като след осем изминати кръга той заема едвам 12-а позиция в генералното класиране.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР