Дани Каназирева е завършила Право в ПУ “П. Хилендарски. Адвокат

...
Дани Каназирева е завършила Право в ПУ “П. Хилендарски. Адвокат
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Пловдив е заложник на лични и партийни...

Дани Каназирева е приключила „ Право ” в ПУ “П. Хилендарски ”. Адвокат и лекар по Конституционно право, с дисертация на тематика „ Местната власт в изискванията на участие на България в Европейския съюз “. Специализирала “Британско право и право на Европейския съюз ” в Кеймбридж, а през 2014 година - в Съединени американски щати по стратегия " Младите водачи на България “. Основател и водач на „ Съюз за Пловдив “, ръководител на групата общински съветници в градския парламент, претендент за кмет на Пловдив.

- Адв. Каназирева, какво ви окуражи да се включите в конкуренцията за кмет на Пловдив?

- Желанието ми е да дам на Пловдив в действителност една друга опция в ръководството - професионално готова експертиза, почитание към хората, бързи темпове на административното обслужване и мощен екип, който да работи за развиването на града. В момента

аз не виждам такава опция отвън „ Съюз за Пловдив “.

Влизам в борбата за Пловдив по няколко аргументи. Първо, желая решенията да се взимат в полза на пловдивчани, а дебатът за бъдещето на града да се върне измежду жителите, в Общинския съвет и измежду специалистите, а не значимите решения да се взимат от един човек или на 4 очи.

Второ, считам, че е време най-подготвените, знаещите пловдивчани да ръководят Пловдив, а не партийните апаратчици. Омръзна ми партийната принадлежност да бъде водеща при заемането на постовете. Трето, разговорът и прозрачността би трябвало да станат част от ръководството на Пловдив. Тоест пловдивчани да знаят по какъв начин се изразходва всяка една стотинка от техните налози и такси, тъй като в този момент няма информация кое какъв брой коства, по какъв начин го плащаме и какво качество получаваме отсреща. Четвърто, познавам всяка улица и всеки един проблем в града ни.

- Смятате ли, че сте задоволително готова и имате ли екип, който да ръководи по-добре от настоящия?

- Да, изрично. Самата аз съм доста добре осведомена с локалното ръководство като човек, който към този момент над осем години интензивно взе участие в работата на Общинския съвет. Успях да основа екип от прелестни, способни и всеотдайни хора, тъй като държа на професионализма и честността. Не ме интересува партийната им принадлежност, защото аз

не разделям хората на партии, диря можещи и знаещи.

- Имате ли използвана стратегия за ръководство?

- Аз върша поръчка за друго ръководство, чиято цел е да харесваме живота си в Пловдив и да получаваме качествени услуги от локалната власт. Не може при толкоз високи налози и такси хората да се молят за скамейка, да им асфалтират улица, да им оправят тротоар, да дишаме замърсен въздух, а ремонтите да са мудни и некачествени. „ Съюз за Пловдив “ е единствената организация, която към сегашния миг разполага

с детайлна, съответна и ясна стратегия

за ръководството на града. Тя съдържа над 100 страници, и то единствено с съответни решения, както за Пловдив, по този начин и за всеки един от шестте региона на града. Върху програмата сме работили месеци наред. През лятото нашият екип, в това число и аз, нямахме и 24 часа отмора. Обходихме всяка улица, всеки квартал, организирахме доста срещи с жителите. Денонощно съм писала и работила по комплектуването на програмата ни с действителни, точни и стимулирани решения. Знам какво ще върша още от първия ден след изборите.

- Кои са измененията, които ще извършите, в случай че бъдете определена за кмет?

- Смятам, че е време за

мъдро обмисляне и непоколебим надзор.

Задължително би трябвало да бъдат готови краткосрочна и дълготрайна визия за развиване на инфраструктурата. Досега кметовете залагат лесни планове за милиони, с цел да залъгват гласоподавателите, че нещо се прави. Скъпите поправки не усилиха и един сантиметър от инфраструктурата на Пловдив. Нито един кмет не знае какво се случва под асфалта на града.

- Кои са главните проблеми, които би трябвало да бъдат решени в идващия мандат?

- Категорично това са подземната и надземната инфраструктура, както и трафикът. Другият проблем, който не търпи отсрочване, е данъчната политика. Аз персонално като правист бих прегледала и упълномощила цялостен разбор на таксите, тъй като от пловдивчани се събират пари, които те не дължат. Не може Пловдив да е с най-високия налог МПС.

Изключително значим приоритет, по който аз ще работя, е запазването на зелената система на Пловдив.

Пловдив се задушава вследствие на презастрояването

Превръщаме кварталите в бели гета без естествена среда за живот. Другото нещо, което слагам в програмата за ръководството, е грижата за децата на Пловдив.

- Как ще водите предизборната акция и не се ли страхувате от удари под кръста?

- Моята предизборна акция ще бъде положителна. Аз и моят екип ще приказваме какво можем да реализираме за града ни, акцентирайки, както постоянно, съответни проблеми с съответни решения, без общи приказки и заучени изречения. Дали се опасявам от удари? Няма човек, който да не се опасява от очерняне. Но аз мога да заявявам пред хората, че до този миг нямам какво да укривам и от какво да се срамя. Искам да реализира триумф със знанията и уважението си към пловдивчани.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР