Даная Минчева от Хера – Варна“ стана голмайстор във финалния

...
Даная Минчева от Хера – Варна“ стана голмайстор във финалния
Коментари Харесай

12-годишна от „Хера – Варна“ e голмайстор на хандбалните финали

Даная Минчева от „ Хера – Варна “ стана голмайстор във финалния шампионат на държавното състезание по хандбал за девойки до 12 година Мачовете се завъртяха през уикенда във Велико Търново с присъединяване на 10-те най-хубави тима в страната. Талантливата възпитаничка на треньорките Димка Предьова и Гергана Ефтимова впечатли треньори и състезатели и обра овациите на публиката с чиста игра, забележително тактическо мислене и необикновен нюх към гола. Заслужено носи капитанската лента, разясниха експертите. Даная заби 52 попадения и бе отличена като голмайстор на шампионата. В сребърната седмица на финалите пък откри място различен гений на „ Хера – Варна “ – Хелин Неджатиева.

В състава, който защитаваше имиджа на варненската хандбална школа при девойките, играха още Зоя Христова, Сузана Ахмед, Аделина Янева, Даниела Иванова, Мая Кръстева, Лора Банкова, Максимилияна Аврамова, Съла Велиева, Иванина Георгиева, Симона Златева и вратарката Виктория Иванова. 

В първия ден от шампионата „ Хера – Варна “ записа загуби от „ Свиленград “ и „ Бяла “ и направи еднакъв с „ Бъки “ (Гб). Любопитното бе, че против габровки на почивката варненки губеха с 4:10, само че се активизираха крепко през втората част и записаха реми.

Победа с 22:17 над „ Спортист “ (Кремиковци) отреди на „ Хера – Варна “ четвърто място в групата. Победа с 21:19 над „ Мартен “(Рс) прати варненските гении в мач за петото място против „ Бъки “, който те изгубиха с 13:22 и останаха шести.

„ Гордеем се с девойките. Нашият тим е нов и това са първите ни финали. Показахме, че имаме място измежду най-хубавите. Адмирации за Даная и Хелин “, заключи Николинка Янкова, президент на СКХМ „ Хера – Варна “.

„ Попаднахме в по-трудната група, може би по тази причина и в първите мачове девойките играха по-плахо. После обаче се стегнаха и направиха положителни срещи. Като за първо присъединяване на държавни финали сме удовлетворени “, разяснява треньорката Димка Предьова, като не пропусна да благодари на родители и спонсори, които са подкрепяли тима през годината.

„ Малко не ни доближи за по-предно класиране. Но имаше мачове, които изиграхме доста добре, девойките се раздаваха до край. Знаем, че това е правилният път и продължаваме работа. Успехите предстоят “, безапелационна е треньорката Гергана Ефтимова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР