Данъците ще вървят постепенно нагоре, но не като ставка, а

...
Данъците ще вървят постепенно нагоре, но не като ставка, а
Коментари Харесай

Данъците ще скачат не по ставка, а по обем, обяви Менда Стоянова

Данъците ще вървят последователно нагоре, само че не като ставка, а като размер. Заради това е реализиран голям растеж в плануваните доходи в бюджета без налозите да се усилват.

Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова (ГЕРБ) във връзка идното разискване на проектобюджета за 2019 година

Повишаването на оптималния застрахователен приход не е повдигане на налог, счита Стоянова.

Всяка година се приказва за рекорден бюджет, тъй като става все по-голям - за последните две години бюджетът се е повишил с 10 милиарда лева, което значи, че стопанската система пораства и приходите в бюджета са повече, изясни тя.

Колкото до необятно коментирането на по-високата ставка за остарели коли, съгласно Стоянова става дума за преразпределение на тежестта, тъй като данъчната тежест за колите, които не замърсяват толкоз околната среда, ще бъде понижена.

Отново съгласно шефката на бюджетната комисия увеличението на оптималния застрахователен приход не е равно на увеличение на налозите, така има растеж на междинната и минималната работна заплата, само че не и на осигурителния приход.

" Това не е повдигане на налог, това е привеждане на адекватност на оптималния застрахователен приход по отношение на минималната работна заплата и минималния застрахователен приход ", уточни тя и добави, че увеличението на оптималния застрахователен приход носи плюсове за вносителя.

Вдигането на акцизите е постигане на минималните европейски равнища и не е правилно да се приказва за повдигане на данъчната тежест, разясни още Менда Стоянова. Тя добави, че посредством повишението на междинната работна заплата, оптималния и минималния застрахователен приход порастват приходите и респективно компенсациите от бюджета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР