Данъците са често погрешно разбиран инструмент за социална справедливост и

...
Данъците са често погрешно разбиран инструмент за социална справедливост и
Коментари Харесай

Папата: Данъците могат да бъдат ключови за социалната справедливост

" Данъците са постоянно неправилно разбиран инструмент за обществена правдивост и не би трябвало да се преглеждат като образец за държавно управление, което надвишава пълномощията си ", това съобщи папа Франциск пред публика от италиански бизнес водачи през днешния ден. Роденият в Аржентина папа приказва преди общите избори на 25 септември в Италия. Страна, известна с необятно укриване на налози, където дясна коалиция, обещаваща огромни данъчни облекчения, е на път да победи.

" Какво съставляват налозите и митата в актуалния свят и демокрациите е доста значимо, те са постоянно неразбрана форма на шерване ", сподели Франциск пред членовете на Confindustria, главното бизнес лоби на Италия. В речта си папата също по този начин прикани бизнес водачите да споделят благосъстоянието си по други способи, в това число посредством щедрост, придържайки се към обективни политики за възнаграждение и основаване на нови работни места, изключително за младежи.

" Данъците би трябвало да бъдат обективни, избрани въз основа на платежоспособността на всеки човек, както е посочено в италианската конституция ", добави Франциск.

" Данъчната система и администрация би трябвало да са ефикасни и да не са корумпирани. Но налозите не би трябвало да се преглеждат като узурпация ", добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР