Данъците няма да се вдигат, променя се начина по който

...
Данъците няма да се вдигат, променя се начина по който
Коментари Харесай

Асен Василев: Данъците няма да се вдигат, променя се начина на изчисление на такса смет

„ Данъците няма да се подвигат, трансформира се метода по който се пресмята такса боклук “, съобщи министърът на финансите Асен Василев по време на Общото заседание на Националното съдружие на общините на Република България.

„ Опитахме се необятен набор стратегии по капиталовата стратегия да има. Вдигнахме и издръжката, и финансовата стратегия към общините. Прехвърлихме част от налозите да минат на патентен налог - дребните заведения за хранене “, уточни още той.

По думите на Василев в края на годината ще бъде изработен разбор по какъв начин се е отразило това.

„ Чакам да дискутираме вашите хрумвания за фискална децентрализация. Аз не съм срещу. Трябва да изработите механизъм, който работи за всички общини “, акцентира той.

„ Започнахме 2022-а - и български, и задгранични вложители маже да се възползват от цялостния размер на страната помощ от 25% до 50% за финансовите разноски на плана. Това може да се види - заплатите да порастват по-бързо от инфлацията. Икономическата и финансова страна остава да бъдат непроменени. Няма да подвигаме налози. Променя се метода, по който такса боклук ще се пресмята “, съобщи Василев.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР