Данъците на старите коли стават с до 30% по-високи. Това

...
Данъците на старите коли стават с до 30% по-високи. Това
Коментари Харесай

Данъците за старите коли скачат с до 30%

Данъците на старите коли стават с до 30% по-високи. Това взеха решение депутатите, като одобриха на първо четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. Очаква се това да засегне притежателите на над 2 милиона коли, създадени преди 2005 година
Точният размер на нарастването ще зависи от това на какъв брой години е транспортното средство и от мощността на мотора - колкото по-мощен е той, толкоз по-висок ще е налогът.
"Стъпката е много умерена. Като се има поради, че тези коли са с по-нисък налог, това няма да е огромна сума, която да утежни хората. Но въпреки това мисля, че като общество е време да решим дали желаеме да продължаваме да се тровим с този въздух, който дишаме ние и нашите деца. И дали ще продължим да се трансформираме във втора ръка пазар за старите коли на Европа ", разяснява в коридорите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.
"Подложихме на още едно тестване най-уязвимите - тези български жители, които карат коли, по-стари от 15 година Това е масата от българските жители. Какво ще кажем на тези български жители, на които от следващата година ще им се вдигнат налозите? Ще накараме тези хора да си купят нови коли ли? ", сподели националният представител от Българска социалистическа партия Иван Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР