Данъци в размер на 144 280,90 лв. е укривала бургаската ...

Данъци в размер на 144 280,90 лв. е укривала бургаската

144 280 лв. данъци е укрила бургаска фирма

Данъци в размер на 144 280,90 лева. е укривала бургаската компания „ Алком Интернационал “ ЕООД. Подсъдимият шеф на сдружението е наказан на три години затвор, като наказването е отсрочено за изпитателен период от пет години. Съдът е постановил и конфискация на имущество - товарен автомобил; част от аграрен парцел в м. Минерални бани с повърхност към 4 дка – земеделска земя; аграрен парцел в м. Росенец с повърхност 1552 кв.м също земеделска земя. Това излиза наяве от решение на Върховния касационен съд, потвърждаващ присъдата на миналата инстанция.

Укритите налози съставляват Данък добавена стойност в размер на 66 535,60 лева и корпоративен налог в размер на 77 745,30 лева., оповестяват от пресцентъра на Апелативния съд в Бургас.

В срока от 14.10.2006 година до 31.03.2008 година в това число, подсъдимият не издал счетоводни документи като доклади за осъществените продажби, с информация за получени заплащания по облагаеми доставки. Те са били свързани с продажба на недвижими парцели. Подсъдимият скрил и 9 месечни информации заявления по ЗДДС, както и в годишните данъчни заявления по ЗКПО за 2006 година и 2007 година

Той не заявил облагаеми покупко-продажби и получени от тях пари от строителство на постройка в Бургас, не е издал фактури на купувачите по предварителните контракти за покупко-продажба, не е заявил предплатени заплащания и подписани дефинитивни нотариални актове, за което е бил длъжен по ЗДДС. Всички заплащания са представлявали облагаема печалба за сдружението, тъй като обектът е бил на стадий „ недодялан градеж “ и покупко-продажбите не са били освободени от налог.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg