Данъкът върху цената на газа в Германия, чрез който се

...
Данъкът върху цената на газа в Германия, чрез който се
Коментари Харесай

Сметките за енергия в Германия ще се повишат с още €480 годишно, заради допълнителна такса

Данъкът върху цената на газа в Германия, посредством който се цели да се разпределят високите разноски от замяната на съветския газ сред всички крайни консуматори от октомври, е избран на 2,4 евроцента за киловатчас (kWh), съгласно Trading Hub Europe.

За приблизително четиричленно семейство това ще се равнява на спомагателни годишни разноски от към 480 евро. Таксата, планувана от немския кабинет в опит да помогне на Uniper и други вносители да се оправят с растящите цени заради пониженото съветско предложение, би трябвало да бъде наложена от 1 октомври 2022 година и да остане в действие до април 2024 година

Говорител на държавното управление разяснява, че таксата е в сходство с това, което държавното управление е очаквало.

Инфлацията в Германия към този момент доближава 8,5% и нарастването на сметките за сила на семействата ще усили още повече разноските за живот.

" Таксата върху газа евентуално ще усили инфлацията, в това число налога върху добавената стойност, с съвсем един процентен пункт ", сподели Йорг Кремер, основен икономист в Commerzbank.

Инфлацията може да доближи двуцифрени числа през есента, считат някои специалисти.

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек увери жителите, че се приготвят спомагателни ограничения, откакто канцлерът Шолц даде обещание спомагателен пакет от за облекчения на семействата поради високите разноски.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР