Данаил Стоицов, задържаният по три обвинения шеф на КАТ-Благоевград, остава

...
Данаил Стоицов, задържаният по три обвинения шеф на КАТ-Благоевград, остава
Коментари Харесай

Задържаният шеф на КАТ-Благоевград остава в ареста

Данаил Стоицов, арестуваният по три обвинявания началник на КАТ-Благоевград, остава в ареста, постанови арбитър Атанас Маскръчки от Окръжен съд.
Вторият обвинен дружно с началника на благоевградския КАТ - Бойко Шарков, излиза на независимост под парична гаранция от 7 000 лв..
Двама бяха арестувани за 72 часа след акцията от вторник на отдел Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи и Националната следствена работа.
Мярката по отношение на двамата обвинени за приемане на „ бързи” регистрационни номера за коли продължи 5 часа. Според юрист Иван Чолаков, бранител на Стоицов, съдията е наложил мярката „ задържане под стража” с претекста, че шефът на КАТ няма да се укрие, само че може да извърши ново закононарушение.
Задържаният шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов бе с три обвинявания: Първото е за държане без съответно позволение на огнестрелно оръжие и муниции. Второто обвиняване е за закононарушение по работа – по член 282 от Наказателен кодекс, то е за това, че на 4 май 2018 година е превишил правата си. Разпоредил е обезпечаване на полицейски ескорт от село Дамяница, община Сандански, до с. Бело поле край Благоевград, на тежкотоварна отвън габаритна техника в нарушаване на важащата за това възбрана и без да има издадено позволение от ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, за да набави полза, което се показва в незаплащане на пътни такси и от това са могли да настъпят немаловажни и трайни последствия.
Третото обвиняване, за което той е притеглен в качеството му на обвинен, е за рушвет. В качеството си на длъжностно лице е изискал и приел от разнообразни лица пари в размер на 5300 лева, движимости и услуги с веществен темперамент. Причината за желаните подкупи е опазване авансово на регистрационни номера с комбинации на числа по избор за даването им на определени лица.
Другото лице, привлечено като обвинен в сряда, 23 май, е Бойко Шарков. На него също му е повдигнато обвиняване за рушвет. Той е взел участие като помощник. Улеснил е съзнателно обвинения Данаил Стоицов да изиска подкупите.
Явилият се като очевидец през днешния ден Малин Халачев, някогашен чиновник на КАТ-Благоевград, съобщи пред медиите, че откритият в кабинета на Данаил Стоицов револвер, бил негов. А по отношение на откритата сума от 5300 лева, че била за присъединяване във футболен шампионат.
Позовавайки се на влязлата през днешния ден в действие европейска инструкция за отбрана на персоналните данни, юристите желаеха от арбитър Маскръчки да почете правото на клиентите им да не бъдат снимани, което бе признато. Така двамата обвинени бяха вкарани в залата през служебния вход.
„ Ще апелираме на 31 май пред Софийски апелативен съд наложената по отношение на клиента ми мярка”, сподели бранителят на Стоицов юрист Чолаков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР