Данаил Станоев спечели сребърния пояс на Световния боксов съвет (WBC)

...
Данаил Станоев спечели сребърния пояс на Световния боксов съвет (WBC)
Коментари Харесай

Даниел Станоев е носител на сребърния пояс на Световния боксов съвет



Данаил Станоев завоюва сребърния пояс на Световния боксов съвет (WBC) и континенталната титла  на славянските нации (WBC CISBB) в категория суперперо 59 кг. В 10-рундов мач българинът победи Евгени Алейник (Беларус) на гала-вечер в зала " Овергаз Арена " с 3:0 съдийски гласа.
Това е 11-а победа в професионалната кариера на 30-годишния Станоев, който има и 3 загуби зад тила си.

Преди дуела за купата се изиграха и пет други професионални срещи по 4 рунда и една по олимпийските правила в 3 рунда по 3 минути.

Първи на кръга се качи носителят на купа " Странджа " за тази година Петър Белберов. В доста зрелищен мач в категория над 91 кг той се наложи над многократния първенец на Сърбия Владан Бабич с 2:1 съдийски гласа.

При експертите Любен Тодоров, притежател на купа " Странджа " за 2012 година, победи с единомислещо решение на съдиите Радослав Митев в категория 63 кг и записа 4-и триумф на профиранга.

Най-опитният измежду участниците Борислав Занков, който изигра 30-ата си среща като експерт, завоюва с механически нокаут в четвъртия рунд в катeгория 75 кг против Даниел Рашдан, за който това бе едвам трети дуел при експертите.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР