Данаил Николов е фермер, който отглежда 250 овце, 30 дойни

...
Данаил Николов е фермер, който отглежда 250 овце, 30 дойни
Коментари Харесай

Заради скъпия ток: Фермер изсипа вкиснало мляко в енергото във Варна

Данаил Николов е фермер, който отглежда 250 овце, 30 дойни крави и 50 кози. Получава фактура за от месец ноември на стойстост 2 800 лв., която е непостижима за него. След удостоверение от контактния център на електроразпределителното сдружение в град Варна, че може да я заплати на три вноски, превежда 1 000 лв.. След пет дни токът му е спрян без пояснение за това. 

" Пролетно време работя доста повече, в сравнение с в този момент. Токът беше 1 300-1 400 лв., а в този момент е двойно по-висока при мляко, което е една трета от пролетното. Платих и останалата сума и незабавно им звъннах да го пуснат. Те ми споделиха " Добре, ще го създадем до края на деня ". На идващия ден се случи същото. Млеката ми започнаха да се скапват и стояха полутопли. От прът центъра ми споделиха да напиша писмо с молба за среща с виновните лица. Тогава към този момент не устоях. Грабнах млякото, влезох вътре и го излях. Просто търпението ми се изчерпа. ", споделя Николов пред екипа на.

Мъж и жена са убити във Варна, има арестуван
Двойно ликвидиране е станало тази нощ в жк „ Виница “. С следствието се е заела Окръжна прокуратура – Варна. „ Таз...

По думите му, той е инициирал над 20 телефонни позвънявания с сдружението с зов токът му да бъде пуснат, само че от отсрещната страна е чувал единствено обещания за реагиране в границите на работния ден, а дейности все пак не били подхванати.

Сметките Данаил заплаща посредством заеми от банки и познати. Той счита, че идващия месец фактурата му ще бъде на стойност над 3 000 лв. - още една непостижима сума, която би трябвало да заплаща с парите от субсията за животните, която чака от фонд " Земеделие ", както и посредством редуциране на чиновници, продажба на добитък и други ограничения.



 
Прецедент: Поръчката за варненските електробуси потегли към Брюксел и Кьовеши преди финала й
Поръчката за варненските електрически рейсове потегли към Брюксел и европейския прокурор Лаура Кьовеши още преди да е финализирана. И...

" В същата вечер, в която нямах ток имах към десетина раждания във фермата, само че поради неналичието на осветяване две от новородените ни агнета починаха ", прибавя фермерът.

Промяната, която желае Данаил е връщане на и отбрана на дребните и междинни бизнеси от банкрут, тъй като увеличението й въздейства отрицателно на националната стопанска система.

" Новото държавно управление даде поръчка, че ще работи в полза на дребните и междинни търговци и ще договаря за цената на тока. Надявам се да си изпълнят обещанието ", показва Николов.

Според него, в случай че до Нова година не се вземат ограничения, семействата, които всекидневно заплащат 150-200 лв. ток, ще стартират да заплащат по 500-600 и това ще докара до голямо гражданско неодобрение на десетки хиляди изнемогващи семейства.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР