Данаил Григоров, на 16години, се бори с агресивна форма на

...
Данаил Григоров, на 16години, се бори с агресивна форма на
Коментари Харесай

Битката на Данаил: Рядък тумор заплашва живота му, необходими са му средства за лечение

Данаил Григоров, на 16години, се бори с нападателна форма на рак и се нуждае от средства за незабавно лекуване. Преди един месец му беше сложена диагноза на високостепенен хондробластик остеосарком - бързоразвиващ се рак на раменната кост, който бързо напредва и визира белите дробове.

" Прегледахме го, откакто се оплака от болки в рамото, и нашето семейство се сблъска с ужасяващата вест. Животът ни се преобрази, мъчно беше да повярваме, че сме измежду тези 1 на 2 000 000 случаи. Това беше по-ужасно от всички майчини кошмари ", споделя Мая Григорова, майка на Данаил.



Снимка:Данаил и фамилията му

Биопсията демонстрира деен израстък, който към този момент направи рамото на Данаил три пъти по-голямо, а болките станаха непоносими. Този необичаен вид израстък е сложен за лекуване, бързо се развива и метастазира, изключително в белите дробове, като постоянно рецидивира. За лекуването му е нужен опит в чужбина.

Данаил ще предстои на лекуване в Университетската болница за клетъчна терапия UCLH в Лондон. Предстоят му 10 седмици химиотерапия, интервенция и втори курс химиотерапия. Медиците показват вяра за усъвършенстване, само че не изключват вероятни затруднения.

Болницата оповестява, че са нужни 80 000 паунда за първичната терапия на момчето. Общата сума за лекуването се прави оценка сред 200 000 и 300 000 паунда, според от резултатите и вероятните странични резултати. Затова е стартирана акция за събиране на средства в размер на 660 000 лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР