Данъчното облагане е основното предизвикателство пред приемането на общата рамка

...
Данъчното облагане е основното предизвикателство пред приемането на общата рамка
Коментари Харесай

Данъчното облагане е основно предизвикателство пред ЕС

Данъчното облагане е главното предизвикателство пред приемането на общата рамка на унифицирания артикул за персонално финансово пенсионно обезпечаване РЕРР. Страните членки на Европейски Съюз сами би трябвало да помислят по какъв начин да решат този проблем. Това разяснява още преди година София инт Велд, член на Европейския парламент и Комисията по стопански и парични въпроси.

Според нея има 49 разнообразни режима за предоставяне на този тип тласък. Затова е доста мъчно да се откри формула за общоевропейския артикул за персонално пенсионно обезпечаване, която да направи допустимо PEPP да отговори на условията за данъчно облекчение във всяка страна членка. Ако PEPP не получи данъчно облекчение или тласък, а националните артикули получат, той в действителност доста мъчно ще успее, сподели още София инт Велд.

В Регламента на Екологичен потенциал особено са разказани условията за това какъв съвет би трябвало да получи всеки клиент за най-подходящите за него условия и изключително за най-изгодния персонално за него метод на погашение на пенсията, каквато информация у нас не може да се получи. За да дават препоръки, осигурителните медиатори би трябвало да имат нужната подготовка.

С новия артикул се регламентира конкуренцията сред предлагащите го на пазара, до момента в който при нас такава конкуренция няма. Него ще могат да го оферират всички лицензирани и надзиравани институции, които имат подготвеност да ръководят активи: банки, застрахователи, капиталови медиатори, ръководещи сдружения - това е една голяма промишленост, която и сега ръководи трилиони евро.

РЕРР дава опция парите да ви следват в целия Европейски Съюз. Отчита се, че има към 11 млн. души сега, които са жители на една страна, само че живеят и работят в друга страна. Има и към 1 млн. души, които всекидневно прекосяват границите, с цел да работят в прилежаща страна. Човек може да носи РЕРР със себе си, да внася средства по него от всяка страна, да сменя доставчика му на пет години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР