Данъчните власти имат предварителна информация за всички доходи от наеми,

...
Данъчните власти имат предварителна информация за всички доходи от наеми,
Коментари Харесай

НАП предварително знае какви са ни доходите от наеми с фирми

Данъчните управляващи имат предварителна информация за всички приходи от наеми, които жителите получават от юридически лица. При това състояние те няма по какъв начин да бъдат скрити от управляващите, даже в случай че хората по една или друга причина не помнят да ги упоменат в данъчните си заявления данъчните ще открият това противоречие със съответните последици за позволилите го данъчно задължени лица. Това припомниха от Националната организация по приходите във връзка началото на данъчната акция за 2020-та.

Причината данъчните авансово да са наясно с това какви пари получават от компаниите хората, които са им отдали парцели чартърен, е, че компаниите категорично афишират тези свои разноски пред Национална агенция за приходите. Така данъчните знаят освен сумите, само че и всички персонални данни на наемодателя, с който компанията е сключила контракт. При подобен вид взаимоотношения за хората, които отдават парцели чартърен, мърдане няма и е добре, те прецизно всяко тримесечие си афишират приходите от наемите и да си заплащат налога върху тях.

Ситуацията с приходите, които хората получават по контракти за наем с други жители е малко по-различна. За тези приходи данъчните няма по какъв начин да знаят авансово. Но и тях е добре получателите им да заявяват и да заплащат налози. Не единствено тъй като по този начин е редно и законосъобразно, а и тъй като, в случай че сред наемодателя и наемателя възникне правосъден спор при него неизбежно ще се стигне до изясняване на плащаните суми и дължимите по тях налози, като тази информация ще стигне и до Национална агенция за приходите.

И в случай че приходната администрация едвам тогава научи за пръв път, че наемодателя има да заплаща, следствията за него ще са много неприятни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР