Данъчните в Гърция се опитват с принудителни мерки да спрат

...
Данъчните в Гърция се опитват с принудителни мерки да спрат
Коментари Харесай

Сурови мерки срещу просрочени задължения към държавата в Гърция

Данъчните в Гърция се пробват с насилствени ограничения да спрат вълната от неплатени задължения на жители към страната. Данните демонстрират, че на ден управляващите правят по 900 конфискации на заплати, пенсии, наеми и банкови сметки за да изпълнят хазната, пишат медиите в страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вестник " Катимерини " отбелязва, че от началото на годината са били подхванати такива ограничения по отношение на 112 058 данъкоплатци. За първите шест месеца просрочените задължения са скочили до 5,47 милиарда евро. Явлението се прави оценка като обезпокоително, защото към момента не са стартирали нарасналите данъчни отговорности на жителите за тази година, контрактувани от държавното управление с интернационалните кредитори на страната.

С " вихър " съпоставя в. " Прото тематика " осъществяваните всекидневно конфискации. Според изданието единствено за 21 работни дни на месец юни страната е направила над 20 хиляди конфискации. Принудителни ограничения се чака да бъдат взети по отношение на над милион и половина данъкоплатци в Гърция.

" Та неа " цитира проучване, което демонстрира, че един на всеки трима гърци не е платил първата вноска от налога върху приходите. Изданията сигнализират още, че с увеличение на конфискациите, растели скоростно и просрочените отговорности. Властите обаче се оплакват, че доста постоянно при осъществяване на конфискации попадат на празни банкови сметки, защото парите в тях са били изтеглени от боязън да не бъдат конфискувани.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР