Данъчните субсидии за големите корпорации като получените от Amazon за

...
Данъчните субсидии за големите корпорации като получените от Amazon за
Коментари Харесай

Данъчните облекчения за големите корпорации изядоха средствата за публичните училища в САЩ

Данъчните дотации за огромните корпорации като получените от Amazon за отварянето на новата централа, костват на американските обществени учебни заведения доста пари, демонстрира изследване, написа Reuters.

През фискалната 2017 година държавните учебни заведения в Съединени американски щати са изгубили 1,8 милиарда щатски $ в 28 щата поради корпоративни данъчни тласъци, върху които множеството учебни заведения не са имали надзор.

Десетте най-засегнати щата са могли да наемат повече от 28 000 нови учители, в случай че бяха способни да употребяват средствата, съгласно отчет, оповестен от тинк- танка Good Jobs First през днешния ден.

Докладът идва на фона на засиленото внимание на данъкоплатците за покупко-продажби като привличането на Amazon в Ню Йорк и Арлингтън посредством препоръчаните великодушни тласъци.

Въпреки, че изследването от компанията къде да се отвори идната централа се прави най-много в загадка, търсенето въпреки всичко е било обществено представление, настройвайки другите щати в яростна конкуренция за привличането ѝ. Това повдига въпроси за прозрачността и ефикасността на сходни данъчни облекчения за компания, ръководена от най- богатия човек на света.

Амазон реши предишния месец да раздели новата си централа сред Арлингтън и Ню Йорк и даде обещание да наеме 50 000 души. Щатите и градовете от дълго време употребяват понижения, дотации и други данъчни тласъци, с цел да примамят фирмите, да ги накарат да останат или да ги насърчат да се разширят.

Подобни покупко-продажби имат за цел да подтикват развиването и вложенията, а последователите на споразуменията споделят, че изгубените данъчни доходи си костват, тъй като порастват локалните стопански системи.

Но може да е мъчно да се разбере дали изгодите или вредите са повече и до неотдавна беше мъчно да се разбере какъв брой е изгубил един щат поради данъчните облекчения на различен.

Нов закон за счетоводно отчитане обаче, публикуван през август 2015 година, в този момент изисква локалните държавни управления в Съединени американски щати да оповестяват какъв брой пари губят от данъчни облекчения за корпорации за планове за развитие- техните лични или тези на непосредствен до тях щат.

Good Jobs First изследва първата цялостна отчетна година за множеството учебни квартали, които са изключително наранени защото по-голямата част от приходите им идват от налози върху имущество, само че все пак те нормално имат едва въздействие върху дотациите, предоставени от градовете или окръзите, където се намират.

" Градовете споделят, че се интересуват от икономическото развиване, само че по-късно те в последна сметка дават дотации по метод, който взима контрола от учебните препоръки, родителите и други ", сподели Скот Клинджър от Good Jobs, който е създател на отчета.

Good Jobs прегледа финансовите доклади от фискалната 2017 година за повече от 5 600 от всички държавни 13 500-те самостоятелни учебни региона.

От петте региона, които са изгубили най-вече, три са в Луизиана. Заедно те са изгубили повече от 158 милиона $, или най-малко 2 500 $ за всеки записан възпитаник.

Повече от половината от областите не са докладвали за такива загуби - в доста случаи, тъй като новото счетоводно предписание наподобява е било " просто пренебрегнато ", се споделя в отчета.

В окръг Орегон във Вашингтон, Intel получават от години освобождение от налог върху имуществото за финансови планове. Училищният му окръг в Хилсбъро загуби близо 97 млн. $ през фискалната 2017 година, повече от всеки регион в страната, се споделя в отчета.

Училищният окръг на Филаделфия, който едвам предходната година възвърна контрола от държавните чиновници, откакто излезе от дълбока фискална рецесия, загуби втория максимален доход от 62 милиона $.

Пропуснатите доходи на учебните заведения постоянно се компенсират от стратегии за държавно финансиране, само че в последна сметка те съставляват " трансфер на пари от областите с малко данъчни облекчения към тези, където тласъците са постоянно срещани ", се споделя в отчета. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР