Данъчните ставки за бизнеса и хората остават същите. Единственото, което

...
Данъчните ставки за бизнеса и хората остават същите. Единственото, което
Коментари Харесай

Асен Василев: Предвиждаме връщане на 20% ДДС за ресторантьорите

„ Данъчните ставки за бизнеса и хората остават същите. Единственото, което е планувано е връщане на данъчната ставката на 20% за заведенията за хранене ”, сподели финансовият министър Асен Василев. Той разяснява, че разискват и вид за въвеждане на патентен налог на дребните търговци.
„ Разработили сме серия от промени в данъчните закони. Те би трябвало да бъдат качени за публично разискване през днешния ден или в сряда. Основните промени са свързани с част от европейските наставления за световния налог за огромни компании. Те би трябвало да влязат в действие от 1 януари ”, изясни финансист номер 1. В измененията уточняват някои текстове, свързани със събираемостта на отговорностите към хазната.  
“В момента приготвяме макрорамката за бюджета. Започваме диалози с министерствата от идната седмица за техните самостоятелни бюджети, тъй че по-едрите пера да бъдат обхванати ”, разгласи финансовият министър. Той сподели, че в средата на октомври евентуално ще имат по-пълна картина.
Заради почивката на депутатите преди локалния избор пакетът от данъчните закони няма да може да бъде признат през октомври, а през ноември и това ще окаже въздействие върху приемането на бюджета, сподели Василев. “Приемането на държавния бюджет ще би трябвало да бъде бутнато леко обратно ”, посочи той.
За поддръжката на ПП-ДБ при възможните балотажи финансовият министър изясни, че всяка локална организация е излъчила своите претенденти за кметове и общински съветници и всяка локална организация ще реши кого да поддържа на втори тур. “Силно се надяваме на втори тур да са нашите претенденти, с цел да подкрепим тях ”, сподели Василев в качеството си на съпредседател на " Продължаваме промяната ". 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР