Данъчните са готови да въведат отстъпката от 25 стотинки за

...
Данъчните са готови да въведат отстъпката от 25 стотинки за
Коментари Харесай

Спецов: НАП е готова за въвеждането на отстъпката за горивата 

Данъчните са подготвени да вкарат отстъпката от 25 стотинки за всеки литър гориво още от 1 юли, само че всичко зависи от решенията на Народното събрание. Това съобщи пред NOVA шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов. Той регистрира, че събираемостта на налозите за първите шест месеца е 99, 99%.

Разглеждането на бюджета сред първо и второ четене и окончателното приемане на актуализацията е ключът към въвеждането на отстъпката, акцентира Спецов.„ Имаме опция от 1 юли, чисто хипотетично, в случай че се одобри на следващия ден актуализацията на бюджета, да администрираме тези 25 стотинки на литър. Планът е подготвен. Не желая да влизам в детайлности, до момента в който не забележим дали това нещо ще бъде прието”, посочи той.

Колкото до данъчните инспекции в „ Нефтохим Бургас”, те вървели със седем години обратно. В краят на август се очаквал отчетът за 2015 година, само че на този стадий рафинерията била финансово постоянна.

„ Нефтохим Бургас” тази година ще заявява за миналата позитивен финансов резултат, което е доста добре”, разгласи шефът на Национална агенция за приходите.

Спецов съобщи, че не се тормози за поста си на фона на политическите разтърсвания. Най-важното за него било, че е изхвърлил асоциацията с Национална агенция за приходите и думата „ бухалка “.

„ Дойдохме за два месеца и половина. Вече една година и три месеца съм на този пост. Ще остана, до момента в който страната реши, че има потребност от мен. Когато реши, че няма - без драми, депозирам си молбата и завършвам с държавните дела”, безапелационен е той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР