Данъчните извършват проверки по хотелите и заведенията в зимните ни

...
Данъчните извършват проверки по хотелите и заведенията в зимните ни
Коментари Харесай

Данъчни проверяват хотели и заведения в зимните курорти преди Нова година

Данъчните правят инспекции по хотелите и заведенията в зимните ни курорти преди идното празнуване на Нова година.

Банско

Стотици данъчни инспектори към този момент има в Банско, Пампорово и Боровец. Те ревизират издават ли се касови бележки и точни ли са оборотите в хотели, заведения за хранене, механи и всички търговски обекти в зимните ни курорти. От Агенцията към този момент се похвалиха, че през последните години нарушаванията понижават и още веднъж молиха да се издават касови бележки. Издаването на такава е наложително, като неиздаването на фискален бон дири и за дребна сума води до запечатване на обекта за период до 1 месец.
Надежда Атанасова, управител на хотел в Банско: Специално Национална агенция за приходите си ревизират фискалните устройства, личния състав, дали работим съответно, търсят си касова записка, ревизират дали касовата записка дава отговор на всички условия и дали касите дава отговор на описаното.
В началото на сезона личният състав е бил осведомен с условията на Приходната организация. Инсталиран е нов програмен продукт, посредством който на касовия бон да бъде отразена всяка предлагана услуга поотделно.
Надежда Атанасова, управител на хотел в Банско: Това са новите условия, които към този момент се вкараха и допускам, че ще се следи доста прецизно тази година.
Неиздаването на фискален бон е едно от най-сериозните данъчни нарушавания. Глобата за физически лица е от 100 до 500 лв., а за юридически - от 500 до 2000 лева При наново нарушаване глобата се удвоява.

Неиздаването на касова записка, с изключение на до санкция, води и до запечатването на обекта за период от един месец.

Инспекторите ще употребяват и отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите на Национална агенция за приходите. Сергиите в центъра на Банско също ще бъдат проверявани.

От Национална агенция за приходите ревизират и имущественото положение на физически лица - притежатели или шефове на компании с обекти в зимните курорти.

Данъчните инспектори ще бъдат в зимните ни курорти през цялата зима, като се планува инспекциите да бъдат даже и денонощни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР