Данъчните изготвиха специална електронна услуга, където можем да проверим дали

...
Данъчните изготвиха специална електронна услуга, където можем да проверим дали
Коментари Харесай

Важно за онлайн търговците: Вкараха е-магазините в регистър

Данъчните изготвиха специфична електронна услуга, където можем да проверим дали онлайн магазинът, от който пазарим и надлежно търговецът, е " на ярко ". Потребителите могат да създадат справката на адрес https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html#/goto:dec2009.REGREPESHOP.home. Така ще са сигурни, че пазарят от регламентирано място, а не от компания призрак, която може да им прибере парите и да не достави поръчаната стока.

Национална агенция за приходите стегна контрола и върху електронната търговия. До края на предишния месец всички е-магазини трябваше да се заявяват в приходната организация. С промени в законодателството бяха въведени спомагателни условия към този тип бизнес. Близо 15 000 онлайн търговци се записаха в Национална агенция за приходите, само че дали това е доста или малко, занапред ще се разбере. Данъчните ще ги хващат в крачка по метода на " тайния клиент " - с контролни покупки, с цел да ревизират дали се съблюдават условията и новите правила. Анализ на ведомството сочи, че годишните вреди за бюджета от невнесени налози и осигуровки в онлайн търговията възлизат на към 170 млн. лева

Е-търговията в България се развива с доста бързи темпове. Само за 2018 година растежът е 30 на 100, само че към момента няма по какъв начин да догони първенците в света. Най-много онлайн пазарят жителите на Хонконг, следвани от Норвегия и Израел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР