Данъчните администрации трябва да преосмислят връзката си с гражданите и

...
Данъчните администрации трябва да преосмислят връзката си с гражданите и
Коментари Харесай

Психологията ще се използва все повече в комуникациите на данъчните администрации

Данъчните администрации би трябвало да премислят връзката си с жителите и медиите - това заключиха висши чиновници на данъчните администрации и специалисти от 35 страни на втората годишна конференция, отдадена на положителното ръководство и сигурността на данните, извършена през предходната седмица от Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации (IOTA) в Будапеща. Използването на повече психически правила в връзките на данъчните администрации може да спомогне за превъзмогване на бариерите сред администрацията, нейните клиенти и медиите и намаляването на разликите бе едно от заключенията на форума.
Директорът на тактиките за дълготрайно обмисляне на данъчната дирекция в Норвегия Геир Ромунсет показа, че в тяхната процедура медиите и обществените мрежи са главен канал за връзки в битката с офшорните схеми за отбягване на облагане. Андреас Висмаер, професор от университета в Тилбург пък уточни, че съгласно него, в случай че данъчните администрации одобряват данъкоплатците като хора вместо "заинтересовани страни ", "потребители " и така нататък, ще бъдат сюрпризирани позитивно от постигнатия резултат. „ Данъкоплатците са хора с страсти, упования, мемоари, фантазии и характерно държание. Ако данъчните администрации улеснят живота им, да вземем за пример с авансово попълнени формуляри, това може да докара до по-добра данъчна просвета “, показа още той.
Според президента на IOTA Франтишек Имерзе сполучливият принцип е администрациите да бъдат налични за медиите, които са главен медиатор сред тях и обществото.
Росен Бъчваров, шеф „ Комуникации “ в Национална агенция за приходите акцентира, че е значимо да се промени отношението към медиите - данъчните администрации би трябвало да преглеждат медиите като сътрудник вместо като зложелател. Медиите могат да бъдат доста потребни, в случай че данъчните администрации трансформират мисленето си и одобряват партньорския метод с тях. Той обърна внимание и на обстоятелството, че медиите не могат да се преглеждат като хомогенни обекти. „ Различните типове медии, изключително малкия екран, изискват разнообразни типове връзки и информация от данъчните администрации. “, добави още той. Друг значим миг, на който беше обърнато внимание беше нуждата данъчните администрации да изградят канали за лична връзка с клиентите, отвън всеобщата връзка посредством медиите.
Интраевропейската организация на данъчните администрации (IOTA) е основана през 1996 година, като измежду създателите й е и българската данъчна администрация. Към момента IOTA сплотява 44 държави-членки от европейския и други райони, като главната й цел е обмяната на информация и положителни практики, както и подсилване на съдействието сред данъчните администрации в сходство с техните самостоятелни потребности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР