Данъчните администрации трябва да преосмислят връзката си с бизнеса, гражданите

...
Данъчните администрации трябва да преосмислят връзката си с бизнеса, гражданите
Коментари Харесай

Данъчните ще преосмислят отношението си към клиенти и медии

Данъчните администрации би трябвало да премислят връзката си с бизнеса, жителите и медиите и да употребяват повече психически правила в връзката си. Около това мнение се обединили висши чиновници на данъчните администрации и специалисти от 35 страни на втората годишна конференция, отдадена на положителното ръководство и сигурността на данните, провела се в Будапеща. Това оповестиха от Националната организация по приходите

Директорът на тактиките за дълготрайно обмисляне на данъчната дирекция в Норвегия Геир Ромунсет показал, че в тяхната процедура медиите и обществените мрежи са главен канал за връзки в битката с офшорните схеми за отбягване на облагане.

Андреас Висмаер, професор от университета в Тилбург, пък счита, че в случай че данъчните администрации одобряват данъкоплатците като хора вместо " заинтригувани страни ", " консуматори " и така нататък, ще бъдат сюрпризирани позитивно от постигнатия резултат.

" Данъкоплатците са хора с страсти, упования, мемоари, фантазии и характерно държание. Ако данъчните администрации улеснят живота им, да вземем за пример с авансово попълнени формуляри, това може да докара до по-добра данъчна просвета “, посъветвал Висмаер сътрудниците си

Според президента на Интраевропейската организация на данъчните администрации (IOTA) Франтишек Имерзе сполучливият принцип е администрациите да бъдат налични за медиите, които са главен медиатор сред тях и обществото.

Важно да се промени отношението към медиите - данъчните администрации би трябвало да преглеждат медиите като сътрудник вместо като зложелател. Медиите могат да бъдат доста потребни, в случай че данъчните администрации трансформират мисленето си и одобряват партньорския метод с тях, счита българският участник във форума Росен Бъчваров, шеф " Комуникации “ в Национална агенция за приходите Той обърнал внимание и на това, че медиите не могат да се преглеждат като хомогенни обекти.

" Различните типове медии, изключително малкия екран, изискват разнообразни типове връзки и информация от данъчните администрации. “, добавя той, представен в прессъобщението.

Друг значим миг, на който е било обърнато внимание на форума е нуждата данъчните администрации да изградят канали за лична връзка с клиентите, отвън всеобщата връзка посредством медиите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР