Данъчни служители правят проверка на веригата за детски стоки Хиполенд,

...
Данъчни служители правят проверка на веригата за детски стоки Хиполенд,
Коментари Харесай

НАП влязоха в складовете на Хиполенд, веригата, която подкрепи протестите

 Данъчни чиновници вършат инспекция на веригата за детски артикули " Хиполенд ", заяви пред БНР представителят на Националната организация за приходите Росен Бъчваров. Към момента детайлности към инспекцията не могат да бъдат дадени.

Със сигурност чиновниците на Национална агенция за приходите са влезнали в офиса на компанията в Казичене, добави Бъчваров.

Проверката е инициирана от правоохранителните органи, които са водещи в нея.

Четиринадесет представители на 4 държавни институции пристигнаха на инспекция още в 10.00 часа през днешния ден в централния офис на " Хиполенд “ АД в гр. София. Агенциите са Национална агенция за приходите, Икономическа полиция и Главна дирекция " Надзор на пазара “. Впоследствие в инспекциите се включи и още 1 организация - " Митници “, оповестиха от компанията. 

" Убеден съм, че тези изненадващи инспекции, проведени в един и същи ден, в един и същи час, нямат нищо общо със споделеното от редица обичайни и обществени медии мое " Отворено писмо " във връзка особения сълзотворен спрей, който бе използван на 2 септември 2020 година против протестиращите “, споделя Изпълнителният шеф на веригата Мариан Колев.

Освен в централата, инспекции се правят и в магазините за играчки. В момента представители на Национална агенция за приходите ревизират и обекти на " Хиполенд “ в София и в страната. 

Преди 2 дни изпълнителният шеф на " Хиполенд " Мариан Колев разгласява отворено писмо на формалния профил на компанията с позиция за 17-годишния му наследник, който е потърпевш, откакто е бил напръскан със сълзотворен спрей на митинга пред Народното събрание. В него Колев твърди, че против младежа е употребявано " химическо оръжие, което може да докара до трайни увреждания ".

Искам да изразя пред всички вас моята голяма персонална " признателност " към служителя на реда, който през днешния ден на митинга в центъра на София, персонално напръска в лицето от 20 см разстояние 17-годишния ми наследник, пристигнал дружно с още над 20 000 свободни жители от всички възрасти, да изрази намерено и като свободен европеец своята гражданска позиция ", написа тогава шефът на " Хиполенд ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР