Данъчни ревизии текат във фирмите на Васил Божков по искане

...
Данъчни ревизии текат във фирмите на Васил Божков по искане
Коментари Харесай

Горанов: Текат данъчни ревизии във фирмите на Божков

Данъчни проверки текат във компаниите на Васил Божков по искане на прокуратурата, заяви финансовият министър Владислав Горанов по време на брифинг в Народното събрание.

" Текат данъчни проверки. Те са предоставени от прокуратурата. Преди да са завършили, няма по какъв начин да имам информация и да я дам ", сподели Горанов.

„ Държавната финансова ревизия откри неточности в използването на закона от страна Комисията по хазарта, довели до стотици милиони, невнесени такси за образуване на хазартни игри ", обясни министърът.

„ Оттук-нататък доста е евентуално да се издаде акт за определяне на обществени държавни вземания, който да бъде връчен на хазартните оператори и да тръгне изпълнително произвеждане за дължимите, само че невнесени суми, сподели още финансовият министър.

По-рано през днешния ден водачът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на NOVA укори въпросната комисия, че " комфортно и печелившо " си е затваряла очите, а от това бюджетът губи най-малко 600 млн. лева от такси на година. Симеонов обаче беше безапелационен, че измежду виновните има и чиновници на финансовото министерство, които пък не са упражнили надзор над Комисията по
хазарта.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР