Данъчни отстъпки за гласуващите - това предлагат от ВМРО с

...
Данъчни отстъпки за гласуващите - това предлагат от ВМРО с
Коментари Харесай

Започват разговори за поправки в Изборния кодекс: Има предложения за данъчни отстъпки за гласуващите

Данъчни отстъпки за гласуващите - това оферират от Вътрешна македонска революционна организация с промени в Изборния кодекс.

Депутатите още веднъж ще поправят закона, като ще работят по него три месеца. От Обединените патриоти разискват вид необразованите ни сънародници да не могат да гласоподават. От ГЕРБ към момента работят по предложенията си.

Българска социалистическа партия, от своя страна, ще желае въвеждане на машинно гласоподаване. От Движение за права и свободи още веднъж ще упорстват да отпадне така наречен " уседналост " на локални и европейски избори.

„ Воля “ оферират тези, които не са си платили налозите и осигуровките, да не могат да гласоподават, до момента в който не се издължат на страната.

В устрема си да привлекат гласоподаватели пред урните патриотите даже заговориха за лотария с предметни награди.

Като билетчета за триене - по този начин Тодор, един от дребното дали своят вот на локалните избори във варненското село Константиново, приема концепцията гласоподавателите да бъдат подтиквани с награди.

Снимка: bTV

" Всеки би трябвало да си гласоподава. Няма потребност от лотария “, счита той.

Обединените патриоти обаче считат, че игра с награди ще подтиква гласуващите.

„ Няма спънка да има някакъв вид игра, с някаква телевизионна реклама, която да стимулира въпреки и леко комерсиално - да отидат да гласоподават “, разяснява Искрен Веселинов, Обединени патриоти, Вътрешна македонска революционна организация.

" То за награди - все едно като на ромите да им дават кебапчета да гласоподават за някоя партия. То е същата работа ", счита Тодор Костадинов.

Снимка: bTV
ОТ Вътрешна македонска революционна организация оферират още данъчни облекчения сред 20 и 30 лева, в случай че гласувате.

„ Тази информация се засича през данните които районната изборна има и надлежно получаваш данъчното облекчение “, сподели Искрен Веселинов, Обединени патриоти, Вътрешна македонска революционна организация.

Според Българска социалистическа партия машинното гласоподаване ще увеличи интензивността.

„ Когато се отвори Изборният кодекс, е малко като кутията на Пандора -започват да валят всевъзможни хрумвания “, съобщи Филип Попов, народен представител от Българска социалистическа партия за България.
ГЕРБ: Президентът не е канил Борисов на срещата за Изборния кодекс На консултациите при Радев бяха Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, от „ Воля “ и ГЕРБ не участваха
От „ Воля “ пък оферират да има камери, до момента в който се броят бюлетините и всеки гласоподавател да следи процеса онлайн.

„ По този метод ще имаме седем милиона благоприятни условия да бъде намерено нарушаване при броене на бюлетините “, изясни Пламен Христов, народен представител от „ Воля “.

Разговорите за промени в кодекса занапред предстоят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР