Данъчни от звеното за фискален контрол в НАП започнаха масови

...
Данъчни от звеното за фискален контрол в НАП започнаха масови
Коментари Харесай

Данъчни тарашат пазара в Димитровград

Данъчни от звеното за фискален надзор в Национална агенция за приходите започнаха всеобщи инспекции на най-големия открит пазар на Балканите, който се намира в Димитровград.

Акцията против укриването на доходи и неспазване на законодателството започва в 8.30 ч. на 18 декември, неделя.

Инспекторите от Национална агенция за приходите са ревизирали повече от 22 обекта, като са открити 20 нарушавания.

Общо 15 от установените нередности са неиздаване на касова записка, трима от търговците са работили без фискално устройство, други не са имали удостоверение за регистрация или са издавали документи за продажба без нужните реквизити.

Преди да се легитимират, данъчните инспектори са следили обектите, създали са контролни покупки, приложили са така наречен прийом „ скришен клиент “, в резултат на което са открити нарушаванията. На 14 от търговците е наложена административна мярка „ запечатване на обект “.

Проверките на приходната организация не престават, като задачата им е да предотвратят опитите за неотчитане на доходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци.

От Национална агенция за приходите предлагат на жителите да изискват касова записка при покупка на артикули и услуги, като по този метод те ще подсигуряват потребителските си права и ще понижат риска търговците да укриват доходи.

Потребителите могат да ревизират фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на Национална агенция за приходите, като употребяват мобилното приложение на приходната организация – NRA Mobile, налично за Android и IOS устройства, напомнят данъчните.

Сигнали за неиздаване на документ за продажба, жителите могат да подават на телефони: 02 9859 6801 или 0700 18 700 на цена, съгласно цената на съответния оператор.

Повече информация за опциите за връзка с приходната организация може да се откри в уеб страницата на Национална агенция за приходите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР