Данъчни инспектори проверяват офиса на Емко в София на ул.

...
Данъчни инспектори проверяват офиса на Емко в София на ул.
Коментари Харесай

НАП и МВР проверяват офиса на Емко

Данъчни инспектори ревизират офиса на " Емко " в София на ул. " Джеймс Баучер ". Това става в деня, в който стана ясно, че предприятието ще си върне лиценза за експорт на специфична продукция, заяви bTV.

 Връщат лиценза на Обновена
Връщат лиценза на " Емко "

Това надали ще спре митинга на служащите в София

От Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи потвърдиха за инспекцията . От приходната организация настояват, че проверка във компанията тече отдавана, а фактът, че инспектори са влезнали в офиса тъкмо през днешния ден е просто съвпадане .


" Емко " дължал 2-3 млн. лева на Министерство на защитата

За някои от складовете не било плащано от 2009 година

" Национална агенция за приходите ревизира нещо в " Емко " и ние присъстваме. Така е било на доста други места ", разяснява вътрешният министър Валентин Радев.

 Валентин Радев отхвърля оръжейният бранш да е дестабилизиран
Валентин Радев отхвърля оръжейният бранш да е дестабилизиран

Пропуските били отстранени

Припомняме, малко по-рано стана ясно, че решението за връщане на лиценза е взето единомислещо от членовете на Междуведомствения съвет към Министерския съвет и предписанията към компанията са изпълнени.

Това значи, че от през днешния ден компанията още веднъж е пълновръстен участник на интернационалните пазари , заяви министъра на стопанската система Емил Караниколов. От тук нататък сдружението има право да внася и да изнася съставни елементи и продукцията, която създава.

 „ Емко “ оспорва в съда прекъсването на лиценза си
„ Емко “ оспорва в съда прекъсването на лиценза си

Министър Караниколов се надява лицензът да бъде възобновен

Връщането на лиценза бе отлагано няколко пъти с претекста , че към момента има неотстранени нередности. Очакваше се и отчета на Националната полиция, а като съществени открити нередности се посочваха нарушавания при предпазване на продукцията и сигурността на работа.

Миналата седмица служащи на " Емко " стачкуваха още веднъж, като този път окупириха и жълтите павета в София. Така и съумяха да издействат среща с икономическия министър. Тогава той и даде обещание да забърза процедурата с оценката на лиценза .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР