Данъчната служба въвежда нови лимити на доходите за своите седем

...
Данъчната служба въвежда нови лимити на доходите за своите седем
Коментари Харесай

IRS току-що обяви нови данъчни групи. Ето как да видите своя.

Данъчната работа вкарва нови предели на приходите за своите седем данъчни категории, коригирайки праговете, с цел да регистрира въздействието на инфлацията. Това може да обезпечи облекчение на някои данъкоплатци върху техните налози през 2024 година

Данъчната организация сподели, че поправя данъчните групи нагоре с 5,4%, разчитайки на формула, основана на показателя на потребителските цени, който наблюдава разноските от кошница от артикули и услуги, които нормално се купуват от потребителите. Ограниченията за 2024 година идват, откакто предходната година IRS разшири своите данъчни групи с исторически огромните 7%, отразявайки високата инфлация от предходната година.

IRS поправя данъчните групи всяка година — както и доста други разпореждания, като да вземем за пример пенсиониране предели на вноските на фонда — за противопоставяне на въздействието на инфлацията. Това може да помогне да се избегне по този начин нареченото „ пълзене на данъчните групи “ или когато служащите са избутани в по-високи данъчни групи заради корекции или покачвания на разноските за живот, макар че стандартът им на живот може да е останал същият.

Работниците също могат да получат отмора, в случай че по-голяма част от облагаемия им приход попада в по-ниска група вследствие на по-високите прагове. Данъкоплатците ще подадат своите налози за 2024 година при започване на 2025 година

Данъчни групи

IRS усили своите данъчни групи с към 5,4% за всеки вид данъчно деклариращо лице за 2024 година, като да вземем за пример тези, които подават обособени заявления или като фамилни двойки.

Има седем федерални ставки за налог върху приходите, които са избрани от Закона за данъчните облекчения и заетостта от 2017 година: 10%, 12%, 22%, 24%, 32%, 35% и 37%.

Данъчното облагане в Съединени американски щати е прогресивно, което значи, че данъчните ставки стават по-високи, колкото повече печелите. Съществува обаче постоянно срещано неправилно разбиране, че служащият ще заплаща най-високата данъчна ставка, на която предстои за всеки $ от прихода си – това не е по този начин. Вместо това всяка данъчна ставка се ползва към вашия приход, който попада във всяка група.

Вашата по този начин наречена пределна ставка е най-високата данъчна ставка, плащана върху вашия приход, само че вашата ефикасна данъчна ставка – композиция от ставките, които плащате върху разнообразни елементи от вашия приход – отразява действителната ви данъчна ставка.

Например, вземете един поданик, който ще завоюва $110 000 през 2023 година, като употребявате скобите за настоящата данъчна година като образец. Тя ще получи общоприетоо приспадане от $13 850, намалявайки облагаемия си приход до $96 150, което прави нейната пределна ставка от 24%. Нейният ефикасен % обаче е доста по-нисък. Тя ще заплати:

10% налог върху първите си $11 000 приход или $1100 данъци12% налог върху приход от $11 000 до $44 735 или $4 04822% налог върху частта от прихода от $44 735 до $95 375, или $11,14024% налог върху частта от нейния приход от $95,374 до лимита на облагаемия й приход, $96,150, или $775

В последна сметка тя ще дължи на IRS $17,063 налози, което се равнява на ефикасна данъчна ставка от 17,7% върху нейния облагаем приход.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР