Данъчната кампания в Русе протича без проблеми и в обичайното

...
Данъчната кампания в Русе протича без проблеми и в обичайното
Коментари Харесай

НАП улеснява данъчно задължените лица при подаване на декларации

Данъчната акция в Русе протича без проблеми и в нормалното си движение. 67% от русенци подават данъчните си заявления по електронен път. Към днешния ден в офиса на Национална агенция за приходите в Русе са признати 369 годишни данъчни заявления по член 50 от ЗДДФЛ ( за същия интервал на 2018 година са били 308). С личен идентификационен код в този момент са подадени 176, други 62 с дипломиран електронен автограф и 129 на книжен притежател, а през 2018 година надлежно -117 с ПИК, 53 с КЕП и 138 на книжен притежател.
Подалите годишната данъчна декларация до 31 януари по електронен път, употребяват отстъпка 5% върху налога за довнасяне по годишната данъчна декларация, само че не повече от 500 лева, при изискване че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията и данъкът за довнасяне е импортиран също до 31 януари. Електронни заявления се одобряват и в почивните дни. Срокът за годишните данъчни заявления за облагане на приходите изтича на 30 април 2019 година, като в този период би трябвало да се заплати и дължимият налог за довнасяне.
От 22 януари може да се употребява и годишната декларация за облагане на приходите с баркод, оповестена в Интернет на www.nap.bg. При подаването ѝ дължимият налог се пресмята автоматизирано след попълване на приложенията за другите типове приход. Така по-бързо се възвръща надвнесения налог.
В прът центъра на Национална агенция за приходите, на тел. № 070018700 се дават съвещания на цената на градски диалог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР