Данъчната кампания приключи успешно само преди броени дни. Над 500

...
Данъчната кампания приключи успешно само преди броени дни. Над 500
Коментари Харесай

Броим 500 лева за неподадена данъчна декларация

Данъчната акция завърши сполучливо единствено преди броени дни.

Над 500 000 заявления са подадени до 30 април. От приходната организация обаче удрят със солени санкции тези, които не са съобщили приходите си.

До 500 лв. парична глоба грози всеки, който е пропуснал да подаде годишната си данъчна декларация в избраните периоди. За шефове на компании санкцията е от 200 лв., сочи информация на Novini.bg с Националната организация по приходите.

В случай че физическото лице не извърши задължението си в точния момент, размерът е 500 лв., само че единствено при изискване че казусът не предстои на по-тежко наказване.

При наново нарушаване санкцията става двойна. Така за неподадена данъчна декларация глобата скача до 1000 лева

През 2018 година почти половината от декларациите са изпратени по интернет, подписани с електронен автограф или с безплатния личен идентификационен код, допълниха още от Национална агенция за приходите.

Междувременно скача броят на документи, подадени по електронен път. Всяка втора декларация за приходите е получена онлайн тази година.

Според специалистите от приходната организация ползата към е-услугите на Национална агенция за приходите е понятен. Причината е, че се икономисват разноски и време както на жителите, по този начин и на администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР