Данъчна амнистия за над 8 милиона лева за вероизповеданията у

...
Данъчна амнистия за над 8 милиона лева за вероизповеданията у
Коментари Харесай

Горанов за дълговете на вероизповеданията: Опрощаването им ще намали евентуално влияние отвън

Данъчна прошка за над 8 милиона лв. за вероизповеданията у нас. По-голямата част от задълженията са на основното мюфтийство.

Според финансовия министър Владислав Горанов решението, взето в Народното събрание, има за цел оптимално и бързо да се понижат вероятните въздействия на външни разследващи служби и други върху обособените вероизповедания. Затова законодателят е планувал дотации за вероизповеданията, добави той, заяви Българска телеграфна агенция.
На първо четене: Опростиха дълг от 8 млн. лева на Главното мюфтийство По тематиката се стигна до развълнуван спор в пленарната зала
Българска социалистическа партия упрекнаха ГЕРБ и Движение за права и свободи в договорка, a ГЕРБ и Движение за права и свободи нарекоха данъчната прошка инвестиция в националната сигурност. Атака желаеха отсрочване. И другите партии от обединените патриоти се оповестиха срещу.

По думите на финансовия министър размерът на сумата съставлява релативно дребна сума на фона на 40 милиарда доходи в бюджета.

Приходната администрация разполага с разбивки за задълженията на мюфтийството и те са свързани с осигуровки, налог върху приходите на физическите лица, декларирани от страна на записаните вероизповедания, има и корпоративен налог, изясни Горанов.

Той съобщи и че всички начини ще бъдат употребявани за надзор от приходната администрация. Така Горанов разяснява изнесения в медиите случай на данъчни, маскирали се като танцьори.

Според него те безусловно са преиграли. Но превъплъщенията на данъчните имали разнообразни вариации, добави той. Министърът описа за случай, в който чиновници са били качени на круизни кораби предходната година.

" Имаше занимателна обстановка, когато към този момент във вътрешността в морето се оказа, че това е нудистки круиз и сътрудниците бяха извънредно обезпокоени ", разкри Горанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР