Дан Колдуел, вицепрезидент на групата за външна политика на Stand

...
Дан Колдуел, вицепрезидент на групата за външна политика на Stand
Коментари Харесай

САЩ предрекоха катастрофа заради Украйна

Дан Колдуел, вицепрезидент на групата за външна политика на Stand Together Foundation и деец от войната в Ирак, предвижда пагубни последствия за Съединените щати, в случай че Украйна се причисли към НАТО. Това мнение той изрази в публикация за The Federalist.

Той съобщи, че участието на Украйна в НАТО ще изисква огромни материални вложения от страна на Съединени американски щати. Колдуел уточни, че първичните разноски могат да доближат до 27 милиарда $, а данъкоплатците в Съединени американски щати ще похарчат до 11 милиарда $. „ Глупаво е да се харчат десетки милиарди долари за разширение на НАТО за сметка на Украйна или други европейски страни във време на рекордна инфлация, държавен дълг от 30 трилиона $ и възходяща опасност от Китай в Азия “, сподели ветеранът.

Освен това присъединението на Украйна към НАТО доста усилва риска от нуклеарна злополука , написа изданието. Ето за какво е значимо американските политици изрично да отхвърлят настояванията на Украйна за участие. Освен това Съединените щати ще би трябвало непрекъснато да разполагат хиляди контингенти в Европа, макар че техните въоръжени сили към този момент не разполагат с задоволително личен състав, сподели Колдуел.

По-рано Европейският съюз назова спънка, която пречи на Украйна да се причисли към НАТО. Беше маркирано, че въпросът за присъединение към алианса не може да се преглежда по време на военни дейности на територията на страната.

Източник: The Federalist
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР