Дамян Тодоров от Айтос е мъжът, който на 25 август

...
Дамян Тодоров от Айтос е мъжът, който на 25 август
Коментари Харесай

Мъжът, намерил изоставеното бебе в Айтос: Пазех я с чадър от слънцето

Дамян Тодоров от Айтос е мъжът, който на 25 август откри пред дома си изоставено новородено момиченце. Случката с бебето ще остане за цялостен живот в съзнанието на айтозлията, споделя той. Дамян описа, че във въпросния ден, както нормално се е прибирал по обед от работа, с цел да се нахрани.

„ Бяхме с сътрудника в буса. Той видя, че пред входната ми врата има пелени. Аз бях доста гладен и не обърнах внимание. Когато слязох от колата се загледах и помислих, че е оставена кукла. Реших да я преместя, само че когато се приближих, детето се раздвижи и леко се отви. Видях, че е малко, само че въобще не разбрах, че е новородено.

По него имаше пръст и корички от дърво. Чак тогава осъзнах, че това в действителност е дете. Много се тормозих, желаех то да е крепко и добре. Зачудих какво да върша и първата ми реакция беше незабавно да звънна на 112.  

Докато чаках да дойдат, взех чадър от у дома и го сложих, с цел да не пече слънце на детето. Полицаите дойдоха доста бързо, по-късно и Спешната помощ “, спомня си малко по малко Дамян.

Той е родом от Айтос. 11 години е работил в Кипър и 1 в Испания. Миналата година се прибира в родния град, където работи в областта на услугите. Близо три седмици след случката, Дамян не е стопира да се интересува от положението на дребната Антония.

„ Вчера отново приказвах с служителите на реда. Казаха, че бебето е добре и че още не могат да намерят майката. Много скърбя, че няколко дни преди да попадна на детето, не инсталирах камерата, която бях купил. Ако го бях направил, щеше да се види кой тъкмо го е оставил. Хората непрекъснато ме разпитват и още веднъж и още веднъж описвам историята. Животът е чудноват! “, споделя още Тодоров пред gramofona.

Спасителят на дребното момиченце му пожелава да порасне доста крепко. Дамян повече от всичко чака след време първата среща сред него и Антония.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР